banner564

İlişkiler güçlenecek

Türkiye Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile İstanbul’da görüşen Filiz Besim, sağlık alanında yapılacak projeleri görüştü

İlişkiler güçlenecek
banner598

 Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın daveti üzerine Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi’ne katılmak amacıyla İstanbul’da bulunan Sağlık Bakanı Filiz Besim, Türkiye Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile bir araya geldi. 

Yapılan açıklamaya göre, görüşmede, özellikle birinci basamak sağlık hizmetleri ve tedavi hizmetleri konusu masa yatırılarak, işbirliğinin artırılması konusunda mutabık kalındı.
Demircan ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, kongre daveti için teşekkür eden Besim, dünya gündeminde ilklerden biri olan bu kongrenin tıp ve insanlık tarihi yanı sıra belleğine de sahip çıktığını belirtti. Besim, “Geleneksel ve tamamlayıcı tıp modern tıpla entegre edilirse bu insanlık ve sağlığın ille ki kazancına olacaktır” dedi. 
Türkiye Cumhuriyeti’nin hep yanlarında olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Besim, “Her konuda tam bir uyum içinde çalışıyoruz. Sağlık alanında da birçok alanda işbirliği yaptık. Bunu daha da geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Besim, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptığı düzenli yardım ve katkıları yanında Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlıkları arasında sürekli devam eden iş birliği ve protokoller olduğunu belirtti.

Demircan: Kıbrıs, Anadolu’nun bir parçası
Türkiye Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da, Kıbrıs’ın tarihten beri önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, “İlişkilerimiz hep güçlü oldu, sağlık başta olmak üzere ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz” dedi. Kıbrıs’ın Anadolu’nun bir parçası olduğunu kaydeden Demircan, “tarihi birikimi ile hem sağlıkta hem geleneksel tıp, hem modern tıpta her türlü işin üstesinden gelebilecek niteliğe sahiptir” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2018, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473