banner564

İlk ders Gökçekuş’tan

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin 2014-2015 Akademik Yılı düzenlenen törenle başladı

İlk ders Gökçekuş’tan
banner598
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) 2014-2015 Akademik Yılı düzenlenen törenle başladı. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda gerçekleşen törende sembolik ilk dersi, Yükseköğretim Planlama, Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş verdi.
 “Dünyadaki üniversite kavramı ve KKTC’de yükseköğretimin dünü, bugünü yarını” konulu bir konuşma yapan YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, Karpaz yarımadası dışında üniversitelerin ülke coğrafyasında dengeli dağıldığını belirterek, ülkedeki en önemli iki sektörden birinin yükseköğretim olduğunu vurguladı. Ülke ekonomisinin yüzde 40’ını yükseköğretim sektörünün oluşturduğunu kaydeden Gökçekuş, 300 bin nüfuslu bir ülkede 11 üniversite ve 64 bin üniversite öğrencisi bulunmasının dünyada başka bir eşi bulunmayan gerçek bir mucize olduğunu dile getirdi.

“Bu yıl 73 bin”
Gökçekuş, geçen akademik yıl sonu itibarıyla 64 bin olan sayının yeni akademik yıl başında 73 bini bulmasının beklendiğini ifade etti.
KKTC üniversitelerinde 116 ülkeden öğrenci, 65 ülkeden akademisyen bulunduğunu kaydeden Gökçekuş, Türkiye dışında en fazla öğrencinin Nijerya’dan geldiğini ifade etti. Gökçekuş, KKTC üniversitelerinde Türkiye’den 34 bin 206, KKTC’den 12 bin 506 üçüncü ülkelerden ise 17 bin 54 öğrenci okuduğunu kaydetti.Gökçekuş, KKTC’deki tüm üniversitelerin programlarının Türkiye Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanındığını, diplomalarının da tüm dünyada kabul gördüğünü ifade etti. KKTC üniversitelerinin programlarının en saygın uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından akredite aldığını anlatan Gökçekuş, bu konuda öncülüğü 17 programı uluslararası akredite alan DAÜ’nün yaptığını dile getirdi.


Osam: Başarı temel hedef
DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da, yeni akademik yılda öğrencilere başarı diledi.Eğitimin çok önemli zihinsel bir uğraş olduğunu vurgulayan Osam, başarılı olmanın temel hedefleri olduğunu söyledi.
Yeni yönetim olarak öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu dile getiren Osam, öğretim üyelerinin de aynı duygularla öğrencilerle ilgileneceğini ifade etti. Amaçlarının mutlu, huzurlu ve kaliteli bir eğitim dönemi sağlamak olduğunu söyleyen Necdet Osam, zor ve kırılgan bir dönemden geçtiklerini, hassasiyetleri en üst düzeyde tutmaları gerektiğini sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474