banner564

İlk liste

UBP’nin ‘parlamento dışındaki’ aday adaylarını açıklıyoruz

İlk liste
banner598
Pelin YÜKSELAY
UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün ‘Hodri Meydan’ diyerek erken genel seçimler için CTP ile 7 Ocak tarihi üzerinde uzlaşması üzerine, milletvekilliğine adaylık için kollar sıvandı.
Geniş çaplı araştırma yapan Diyalog muhabiri, öncelikle UBP’den aday adayı olacak kişilere ulaştı. Lefkoşa İlçe Başkanı, müteahhit Sadık Gardiyanoğlu, eğitimci Derviş Ekşici, işadamı Hasan Onalt, işkadını Cihan Kombos ve Çiftçiler Birliği eski Genel Sekreteri Oğuz Ceyda aday adaylığı için kesin kararını vermiş durumda. 
Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan ve Girne Belediyesi Meclis üyesi, işkadını Burcu Başay Karakaya ise adaylık düşünmekle birlikte henüz son kararı vermiş değil. Karakaya “Başbakan’dan teklif aldım ama henüz karar vermedim” dedi. UBP Vadili Örgüt Başkanı Eriş Çoban ise önümüzdeki seçimlerde aday olmayacağını bildirdi.

Gardiyanoğlu: Yola gençlerimiz için çıkacağım
“Büyük bir ihtimalle seçimlerde aday olacağım. Yola öncelikle ‘gençlerimiz’ için çıkmayı planlıyorum. Gençlerimizin ülkelerine kök salmalarını sağlamak, beyin göçünü engellemek ve yeni ufuklar açmak için bu yola çıkacağım. Aynı zamanda mimarlığımı da kullanarak ülkemin alt yapısına katkı sağlamak en büyük hedefim.”

Ekşici: KKTC’yi kuran partiden adayım
“Önümüzdeki erken genel seçimlerde Ulusal Birlik Partisi’nden aday adayı olacağım. Ulusal Birlik Partisi’nden aday olacağım çünkü KKTC’yi kuran parti. Hedefim ise KKTC’nin tüm kurumlarını ciddi anlamda kurumsallaştırmak adına adımlar atmak ve önemli konularda devlet politikası üreterek, halka fayda sağlamaktır.”

Karakaya: Özgürgün’den adaylık teklifi aldım
“Ben erken genel seçimlerde aday olmamla ilgili teklifi Sayın Başbakanımız Hüseyin Özgürgün’den aldım. Biliyorsunuz Girne’de 3 tane bayan kontenjanı var ve o kapsamda adaylığım talep ediliyor. Açıkçası ben henüz karar vermedim. Yeni seçim sisteminden dolayı kafamda birçok soru işareti var. Yeni seçim sistemi ile ilgili düşünüp karar verdikten sonra aday olup olmayacağımı da partime bildireceğim.”

Onalt: Ülkeme hizmet etmek için adayım
“Seçimlerde Ulusal Birlik Partisi’nden aday olacağım. Yıllardır Ulusal Birlik Partisi’ndeyim. Bu parti çatısı altında ülkeme hizmet etmek, benim için büyük bir gurur kaynağı olacaktır. Yıllardır iş hayatı içerisindeyim ve birçok tecrübe sahibiyim. Kendimi ülkeme, devletime hizmet için fazlasıyla hazır hissediyorum. 60 yaşıma geldim, tecrübelerimi paylaşmak, daha anlamlı şeyler için kullanmak istiyorum.”

Kombos: Yoğun talep aldım
“Ailemden, çevremden kısacası sevenlerimden aldığım yoğun talepten dolayı evet, önümüzdeki seçimlerde aday adayı olmayı düşünüyorum. Kendi bölgem adına konuşuyorum, benden daha çalışkan bir aday çıkabileceğini tahmin etmiyorum. Gerek Kıbrıs meselesinde olsun, gerek dış politika konularında olsun ülkedeki en iyi partinin Ulusal Birlik Partisi olduğuna inanıyorum ve ideolojime en yakın da UBP’yi buluyorum. O yüzden Ulusal Birlik Partisi’nden aday adayı olacağım.”

Ceyda: UBP’den aday çıkmak gururdur
“Önümüzdeki seçimlerde adayım. Ben kurulduğundan beridir UBP’ye oy veren bir kişiyim, UBP’den aday çıkmak benim için gururdur. Sözde değil, özde UBP’liyim. Bir gün o partiye, diğer o gün o bir partiye gitmedim. Ben özellikle tarım sektöründen gelen bir kişiyim, Çiftçiler Birliği’nde bulundum. Özellikle partinin Kıbrıs konusundaki duruşunu sonuna kadar destekliyorum, ülke insanını da inanıyorum ki UBP bir noktaya getirmiştir. Kendim açısından da tarımdan gelen bir kişi olarak sorunları çözmek adına var gücümle uğraşacağım”

Savasan: Kesin bir şey söyleyemem
“Öncelikle seçim tarihinin belli olması gerekiyor. Seçim tarihi belli olsun, partimiz çalışmalara başlasın, biz de değerlendireceğiz. Şu an kesin bir şey söylemem için çok erken!”

Çoban: Aday değilim
“Önümüzdeki seçimlerde aday olmayacağım. Gerek partiden, gerek yaşadığım bölgeden aday olmam yönünde çok talep var ancak ben düşünmüyorum. Kendi işimde kurumsal bir yapıya kavuşmadan, ben kendi işimi bıraktığımda sorun yaşanmayacak noktaya gelmeden de aday olmayı düşünmüyorum. Ulusal Birlik Partisi’ne desteğim her zaman tam ve sonsuzdur. Belki daha ilerleyen zamanlarda adaylık konusunu düşünebilirim.”

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473