banner564

‘İlk turda alırım’

Diyalog Medyayı ziyaret eden Cumhurbaşkan adayı Sibel Siber iddialı konuştu:

‘İlk turda alırım’
banner598
   Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak iddialı açıklamalarda bulundu. Siber “ilk turda alırım”dedi.
   Diyalog Medya Grubu’nu ziyaret eden ve Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’ın ‘Son Durum’ programına konuk olan Siber, CTP içinde ‘muhalif’ olarak bilinenlerin de kendisine destek vereceğini söyledi. Siber, bu konuda herhangi bir kuşkusunun  olmadığını söyledi.
    Cumhurbaşkanlığına aday olurken özel bir kamuoyu araştırması yaptırmadığını, halka güvenerek yola çıktığını belirten Siber, seçilmesi halinde sadece müzakerecilik görevi yapmayacağını, Cumhurbaşkanlığı’nın ‘örtülü ödenek bütçesini’ kullanarak, birçok sosyal ve kültürel projenin gerçekleşmesine öncülük edeceğini, ayrıca lobicilik faaliyetlerinin başlatılacağını ifade etti.

İkinci tur hesabı yapmadım
   Siber “ikinci tura kalmanız halinde TDP’nin desteklediği sol görüşlü Mustafa Akıncı’nın size destek vereceği veya Eroğlu ile Akıncı’nın ikinci tura kalması halinde sizin Akıncı’yı destekleyeceğiniz yönündeki iddialara ne dersiniz?” şeklindeki bir soruya “bu konuda herhangi bir görüşme veya planlama yapmış değilim. Ben sadece sol kesimden değil, sağdan da oy alacağıma inanıyorum ve halkın bu konudaki desteğine güveniyorum” yanıtını verdi.
   Seçimle ilgili çalışmalara tam olarak başlayamadığını, Meclis’teki çalışmaların yoğun geçtiğini belirten Sibel Siber, 3 önemli yasa değişikliğinden söz etti.
   Siber, Kamu Görevlileri yasasının değişmesinden sonra Bakanların sadece Müsteşar ve Özel Kalem Müdürlerini değiştirebileceğini, diğer müdürlerin görevlerine devam edeceğini söyledi. Yapılacak değişiklikle Üçlü Kararname uygulamasının daraltılmış olacağını ifade eden Siber, başarılı kamu görevlilerine taltif uygulanacağını kaydetti.

Seçim sistemi değişecek
   Siber, seçim yasasında yapılacak değişiklikle, milletvekilliğine aday olanların tüm bölgelerden oy alması gerekeceğini belirten Siber, seçilen milletvekillerinin partilerinden istifa etmeleri halinde bir sonraki seçime kadar başka partiye katılamayacaklarını söyledi.
   Siber ‘Başkanlık Sistemi’ne ilişkin bir soru üzerine, bunun iyi yanlarının olabileceği gibi, sakıncalı yanlarının da olabileceğini belirterek, parlamenter sistemdeki yanlışların düzelmesiyle bu konudaki şikayetlerin azalabileceğini kaydetti.   

Diyalog’a başarı diledi
   Program öncesinde Diyalog Medya tesisini gezen Meclis Başkanı Sibel Siber, burada gördüklerinden etkilendiğini söyledi. Özellikle teknolojiye yapılan yatırımın dikkat çekici olduğuna değinen Sibel Siber, görsel medyada rekabetin önemine değindi. Siber “Diyalog TV’ye nice on yıllar, yirmi yıllar dilerim”dedi.
   Çalışanlarla hatıra fotoğrafı çeken Dr.Sibel Siber, Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar ile bir süre sohbet ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474