banner564

İlk ziyaret liderlere

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin kuruluşunun 446. yıldönümü dolayısıyla törenler düzenleniyor

İlk ziyaret liderlere
banner598
Uğur İRTEM
Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin kuruluşunun 446. yıldönümü ve İngilizlerden Kıbrıs Türk toplumuna devrinin 61. yıldönümü törenlerle kutlanıyor. 
İlk tören dün, Vakıflar İdaresi Genel Merkezi’nde yapıldı. Törende, saygı duruşundan bulunuldu, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim F. Benter, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.
İkinci tören, Dr. Fazıl Küçük’ün Anıttepe’deki kabrinde gerçekleştirildi. Anıta çelenk konan törene, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim F. Benter ve Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Akyön katıldı.

Ertuğruloğlu’ndan Vakıflar İdaresi’ne ziyaret
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, dün Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ni ziyaret ederek, Vakıflar Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim F. Benter ile görüştü.
Görüşmede Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Akyön de yer aldı.

Benter, Süheyla Küçük’ü ziyaret etti
Öte yandan Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, Vakıflar İdaresi’nin kuruluşunun 446. yıldönümü ve Vakıfların İngilizlerden Kıbrıs Türk toplumuna devrinin 61. yıldönümü çerçevesinde Dr. Fazıl Küçük’ün eşi Süheyla Küçük’ü evinde ziyaret etti.
Heyet ziyarette Süheyla Küçük’e çiçek takdim etti.

“3 Milyon TL tutarında hayır işi gerçekleştirdik”
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. İbrahim Benter yaptığı konuşmada, gün kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, bu çerçevede ilk olarak Milli Mücadele Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün kabrini ziyaret ederek saygı duruşunda bulunduklarını söyledi.
Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin yapmakta olduğu çalışma ve faaliyetlere de değinen Benter, vakıfların 2016 yılı içerisinde yaklaşık 3 milyon TL tutarında hayır işi gerçekleştirdiğini belirtti.

Küçük: Çok güzel işler yapıyorsunuz
Süheyle Küçük ise Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin faaliyetleri yakından takip ettiğini belirterek, güzel işler yapmakta olan vakıfları kutladı.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2017, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473