banner564

İmama ‘üfürükçü’ dedi

Sabah ezanına karşı çıkan Lefkeli avukat Feza Güzeloğlu “Türkiye’den bir bakan arayıp, hoparlörün sesini kısabileceklerini söyledi, ama kabul etmedim” derken, Din İşleri Başkanı Atalay, ezanın engellenemeyeceğini belirtti

İmama ‘üfürükçü’ dedi
banner598
Çiğdem AYDIN
Lefke’de avukatlık yapan Kıbrıslı Türk Feza Güzeloğlu’nun sosyal medyada kendine ait facebook ve twitter hesabından,  "Ezan kutsal değildir gürültü kirliliğine son, Arap bağırtılarını duymak istemiyoruz" şeklindeki paylaşımının yankıları dün de devam etti. Sabah ezanına karşı çıkan Lefkeli avukat Feza Güzeloğlu dün facebook hesabından, “Türkiye’den bir bakan arayıp, hoparlörün sesini kısabileceklerini söyledi, ama kabul etmedim” ifadelerini kullandı. Diyalog’un tüm ısrarlarına rağmen kendisini hangi Türkiye bakanının aradığı öğrenilemedi.

Davutoğlu’nun bakanı aradı
Güzeloğlu dünkü paylaşımında “Arkadaşlar, kampanyamızın nasıl gittiğini sorup duruyorsunuz. 
Bugün Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun bir bakanı beni aradı ve "hoparlörlerin sesi fazla açıksa sesi kıstırabileceklerini veya güzel sesli bir imam gönderebileceklerini ifade etti. Ancak "bugün kısarlar, yarın aklına eser gene açarlar” dedim ve teklifi kabul etmedim. 

“Megafonu açan üfürükçü imam”
Zaten ben geçmişte dava açıp kazanmıştım ve hoparlörlerin seslerini kıstırmıştım o zamanlar. O dönemin Lefke imamı Altınışık hoca mahkemede yemin vermiş ve mahkeme nizamatı olarak bu husus kaydedilmişti. Ancak Altınışık hoca emekli oldu ve yeni gelen sahtekar imam (üfürükçü) gene megafonları aklına estiği gibi açar kısar gene açar. Onun için tek çare hoparlörlerin sökülmesi.  Saygılarımla...”

Talip Atalay tepkili ve üzgün
Diyalog muhabirinin konu hakkında görüşüne başvurduğu Din İşleri Başkanı Talip Atalay, yaşanılanları ve Lefkeli avukat Feza Güzeloğlu’nun iddialarını büyük bir üzüntüyle öğrenciğini söyledi. “Ezan-ı Muhammediyenin okunmaması gibi bir durum asla söz konusu olamaz” diyen Talip Atalay, avukat Feza Güzeloğlu’nun konu hakkında kendilerine yaptığı bir şikayetinde bulunmadığını belirtti. 

“Ezanı duyamıyoruz diyen de var”
Atalay şunları söyledi, “Bizim açımızdan ezanların susması diye bir durum söz konusu olamaz. Ezan doğal olarak hoparlörden okunur. Özellikle de küçük yerleşim yerlerinde bir cami varsa,cami yakınındaki insanlar bize yüksek sesten dolayı şikayetçi olduklarında biz ses seviyesini 5’ten 2’ye veya 1’e kadar düşürüyoruz fakat bu kez de köyün bir diğer ucunda kalan vatandaş şikayetçi oluyor biz ezan sesini duymuyoruz diye. 

“Olayın Türkiye medyasına taşınmasını anlamadım”
Bu durumda en makul olanı elimizden geleni yapıyoruz. Feza Güzeloğlu isimli vatandaşımızın bize herhangi bir şikayeti sözlü veya yazılı olmamıştır. Bizim dışımızda olan bir takım girişimler yapmış anladığım kadarıyla ama bu konunun muhatabı Din İşleri Başkanlığı yani Türkiye medyasına olayın taşınmasını anlamış değilim. 

“Yavru vatanda ezanlar susuyor mu diye sordular”
Türkiye’den birçok insan aradı yavru vatanda ezanlar susuyor mu diye sorulara muhatap kalıyoruz. Tekrar ediyorum bu söz konusu değildir. Keşke kendisi bizi bir ziyarete gelmiş, şikayeti neyse iletmiş olsaydı. Ben çok üzüldüm bu kadar tartışma konusu olması hoş değil. 

Vatandaşlara sağduyu çağrısı
Bizim herkese saygımız sevgimiz vardır ama ezan tartışılacak bir konu değildir. Benim vatandaşlara yapacağım çağrı şiddete karşı her türlü eylemin yanlış olduğu ve yanlışa yalnışla karşılık verilmemesi gerektiğidir. Kimse unutmasın aramızdaki fark budur. Bize hiçbir şikayet gelmemiştir gelmesi halinde orada bir inceleme yapılır.” 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 10:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
zeynep
zeynep - 9 yıl Önce

feza hanim tebrik ederik bizlerde size destek olmak istiyoruz...kibrisli olarak arkanizda bir kabile olusturabilecek cokluktayiz sizi faceden takibe basliyor gereken destegi vermeye calisacayiz

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474