banner564

İmamlar umutlu

Ömer Kalyoncu’nun sözlerini tatmin edici bulan din görevlileri, eylemlerini bir ay süreyle askıya aldıklarını duyurdu

İmamlar umutlu
banner598
Din Görevlileri Sendikası (DİN GÖR-SEN) ile Din Görevlileri Birliği, bugün Başbakanlık önünde “Din İşleri Dairesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın Meclis’te ivedilikle görüşülerek, geçirilmesi talebiyle eylem yaptı.
Eylemciler, Din İşleri Başkanlığı’nda çalışan 240 kişinin geçici statüde ve güvencesiz olarak görev yaptığını, yasanın çıkarılmasıyla bu mağduriyetin giderileceğini belirtti.
Eylemciler, “Üvey evlat olmak istemiyoruz”, “Güvencesiz çalışmaya son”, “Para değil yasa istiyoruz” yazılı pankartlar açtı.
Eylemde, DİN GÖR-SEN’in bağlı olduğu Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (HÜR-İŞ) adına KAMU-İŞ Genel Başkanı Sami Dilek, DİN GÖR-SEN Başkanı Süleyman Çakır ve Din Görevlileri Birliği Başkanı Fahrettin Öğdü, basına açıklama yaptı.
Basın açıklamasının ardından sendika yetkileri, Başbakanlıkta toplantıya çağırıldı. 
Din Görevlileri Sendikası (DİN GÖR-SEN), Din İşleri Dairesi (Değişiklik) Yasası’nın çıkarılması talebiyle dün başlattığı eylemlerini 1 ay askıya aldığını açıkladı.
Bugün Başbakanlık önünde eyleme gerçekleştiren Sendikanın Başkanı Süleyman Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, talepleriyle ilgili olarak Başbakan Ömer Kalyoncu’yla görüştüklerini belirterek, Başbakan’ın sözlerini tatmin edici bulup Başbakanlık önünde yapılması kararlaştırılan çadır eylemine son verilip eylemleri bir ay süreyle askıya aldıklarını duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474