banner564

İmdat çığlığı

Tıp-İş, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin insan iş gücü, fiziki koşulları ve alt yapı eksikliklerine dikkat çekti

İmdat çığlığı
banner598
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ), Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi önünde uyarı eylemi gerçekleştirdi. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin(KTTB) de destek verdiği eylemde, acil vakalar dışında hizmet verilmedi. TIP-İŞ ve KTTB Barış Hastanesi önünde  basın açıklaması yaptı. 
TIP-İŞ’ten yapılan açıklamaya göre eylemde  hastanenin insan iş gücü, fiziki koşulları ve alt yapı eksiklikleri ile boğuştuğu ifade edilerek, sadece iki uzman hekimle yılda 18 bin hastaya poliklinik hizmeti verildiği vurgulandı.

Zeki: İmdat çığlığı atmak için toplandık
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Ayşe Zeki, hastane önünde yaptığı konuşmada, Dünya Ruh Sağlığı Günü olan bugünün amacının ruh sağlığı sorunları hakkında farkındalığı artırmak, küresel ve ülke temelli ruh sağlığı politikaları geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılmasını güdülemek olduğunu ifade etti.
Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından 2017 yılı için belirlenen temanın   işyerinde ruh sağlığı olduğunu söyleyen Zeki, geçen yıllarda SOS veren KKTC ruh sağlığı hizmetlerinin artık daha kötü bir noktada olduğunu vurgulamak için eylem yaptıklarını, imdat çığlığı atmak için  toplandıklarını  kaydetti.

Arifoğlu: Doktor yok, hasta çok
KTTB Başkanı  Kenan Arifoğlu,  “Hastanede doktor yok hasta çok” diyerek eksikliklere dikkat çekti.  Arifoğlu, kadrolarda eksiklikler bulunduğuna işaret ederek, tüm sıkıntıları hekimlerin göğüslediğini belirtti. 

Usar: Personel eksikliği yaşanıyor
TIP-İŞ Başkanı Dr. Sıla Usar İncirli de yaptığı açıklamada, hastanede verilen hizmetlerin fazlalığına işaret ederek, bir başhekim ve bir uzman hekimin görev yaptığı hastanede, hemşire, idari personel ve psikolog eksikliği yaşandığını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474