banner564

İpler gerildi

Eroğlu’nun önerisine tepki gösteren Anastasiadis, müzakere masasını yumruklayarak terk etti

İpler gerildi
banner598
Raif DOĞRU
   Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum lideri Nikos Anastasiadis arasında sürdürülen müzakerelerde dün benzeri görülmemiş bir gerginlik yaşandı.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre saat 11.00’de başlayan görüşme sırasında Anastasiadis masaya bazı öneriler koydu. Eroğlu ise daha önce Talat-Hristofyas arasında sağlanan yakınlaşmanın aynen kabul edilmesini önerdi.
   Dönüşümlü Başkanlık, Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarının adada kalması gibi uzlaşılan konuların teyit edilmesini öneren Eroğlu’na tepki gösteren Anastasiadis’in masadan kalkarak tepki göstermesi, Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerini de rahatsız etti.
   Yaklaşık 3.5 saat devam eden görüşme sırasında sık sık sigara içen Rum liderinin, en sonunda elini masaya vurarak, salonu terk etmesi üzerine Eroğlu, BM yetkililerine üzüntüsünü belirterek kuzeye döndü.
   BM’nin Kıbrıs’taki İyi Niyet Misyonu tarafından yapılan açıklamada  ise  yaşanan gerginliğe hiç değinilmeden liderlerin 2 Eylül’de yeniden bir araya gelecekleri bildirildi.Açıklamada, iki liderin, Kayıp Şahıslar Komitesi Antropoloji Laboratuarı’na yaptıkları ziyaretin ardından, Birleşmiş Milletler kontrolündeki ara bölgede bir araya geldiği ifade edildi.
   Açıklamaya göre liderler, tarafların Kıbrıs sorunu ile ilgili tüm konularda öneri sunmayı tamamlandığı konusunda  görüşbirliğine vardı.
   BM’nin açıklamasına göre liderler toplantıda, güven artırıcı önlemler ve metodoloji üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474