banner564

İsim vermedi

Bakan Dürüst, ‘Bazı doktorlar hastanedeki ilaçları toplayıp kutu kutu kliniklerine götürüyor’ iddiasında bulundu

İsim vermedi
banner598
Çiğdem AYDIN 
Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Kemal Dürüst, Diyalog TV’de katıldığı Güne Merhaba isimli programda ilginç iddialarda bulundu. Bakan Dürüst, İsim vermeden bazı doktorların çalıştıkları Devlet hastanesinden aldıkları ilaçları kendi muayenehane ve kliniklerine götürdüğünü ileri sürdü.  Elinde bu konuyla ilgili resimlerin olduğunu öne süren Bakan Dürüst, “Doktor vardır kliniğinde kullandığı ilacı her akşam hastaneye gidiyor ve kasa kasa alıp arabasına koyuyor. Bu kadar da net yani,  elimde resim vardır” dedi.
Programda son günlerde gündemin ilk sırasına oturan Ercan Havaalanı ile ilgili gelişmelere de değinen Dürüst, şayet hukuk dışı bir işlem varsa, bunun yasal zeminde çözülmesi gerektiğini söyledi.   
Kemal Dürüst, bireysel sorunlar nedeniyle muhalefet yapmanın doğru olmadığını kaydederek,  “Bakanlar Kurulu’nda bulunan bir arkadaşımız, Ercan Havaalanı’yla ilgili süresinden benim haberim yok demesi üzücü” dedi.
Diyalog muhabirinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Kemal Dürüst, Ercan Havaalanı inşaat bölümünün denetlendiğini de belirtti.
Kendisinin bir üniversiteye ortak olduğu ve süt tankeri sahibi olduğu şeklinde iddiaların ortaya atıldığını kaydeden Bakan Dürüst, bu iddiaları atanları mahkemeye vereceğini açıkladı.
Bakan Kemal Dürüst’ün açıklamalarından öne çıkan detaylar şöyle:

Hukuk dışılık varsa yasal zeminde çözerim
“Biz göreve geldiğimizden beri Ercan Havalimanı ile alakalı ne kadar kamuoyunu meşgul eden bir konu olduğunu zaten biliyoruz. Ercan Havaalanı 2012 yılında Ulusal Birlik Partisi’nin  (UBP)  tek başına iktidar olduğu dönemde yapılan bir ihaleydi. O dönemde ben kabinede olmama rağmen yapılan sözleşmede hukuk dışı bir durum varsa bunları yasal zeminde  Başsavcılık görüşleriyle hareket ederek çözerim. Ercan devlete yüzde 47.8 direk olarak cirodan verileceği bir anlaşmadır. 

100 TL’nin 55 TL’si devletin kasasına girecek
O dönem yapılan bu anlaşma sayesinde devlet KDV’yi de hesaplayarak yüzde 55 yani her toplanan 100 TL’nin 55 TL’si devlet kasasına girecek, 45 TL’sini de ilgili firma alacak. Çünkü yatırımı onlar yapacak.  250 milyon avroluk bir yatırımdan bahsediliyor. Zaten 100 milyon avro gibi bir rakamı da devlet kasasına koyarak başladılar bu işe. 

Her şeye muhalefet yaparak çözemeyiz
Her şeye sadece muhalefet yaparak çözüm üretemeyiz.  4 yıl uzatma meselesine gelince yıllardan beridir orada Devlet Üretme Çiftliği’ne ait bir yapının teslim edilmemiş olması, askeri birliklerin oradan hala çıkarılmamış olması, tam pistin ortasına denk gelen hangarın hala daha yerinin teslim edilmemesi ve bunlardan dolayı (gecikme sebeplerinden)   93 milyon avroluk bir kayıp vardır. Burada atılacak bir adım devletin kasasına girecek önemli bir vergidir. Yanlış yasal olmayan bir şey varsa onun hesabı sorulur ama bir şey de yoksa bireysel sorunlar nedeniyle muhalefet yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum.  Biz bunu yaparken  Başsavcılıktan görüş uygunluk görüşü aldık.  Maliye Bakanlığımızla istişareler yapılmıştır ve 4 yıl uzatılmıştır. 

Bu kararı tek başıma almadım
Bu kararı ben tek başıma almadım hükümet kararıdır. Bakanlar Kurulu’nda bulunan bir arkadaşımız benim haberim yok demesi üzücü. Bunu gördü ve bir hafta süre istedi. Gördüğü için istedi bu süreyi. Haberim yok olur mu.

Ercan denetleniyor
Ercan bizim kapsamımızda olan inşaat bölümü sonuna kadar dört 4 lük denetleniyor. Ben kefiliyim. Neye göre kefiliyim? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin havaalanlarını denetleyen kişiler denetliyor bizim havaalanını.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473