banner564

“İşimiz kolay değil”

Serdar Denktaş, “Doktor ve hemşire alımını yapıyoruz diye sorunların bitmediğinin de bilincindeyiz” dedi

“İşimiz kolay değil”
banner598
Başbakan Vekili, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Sağlık-Sen Başkanı Kemal Oktar ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.
Denktaş kabuldeki konuşmasında, hükümete gelir gelmez yaptığı ilk icraatın Bakanlar Kurulu’nda bu yılın önceliğini Sağlık Bakanlığı’na vereceğini söylemek olduğunu belirtti. Denktaş, “Doktor ve hemşire alımını yapıyoruz diye sorunların bitmediğinin de bilincindeyiz” diye konuştu. 
İktidara gelir gelmez gerek Türkiye, gerekse KKTC’deki sıkıntılar nedeniyle şanssızlıkların peşlerini bırakmadığını söyleyen Serdar Denktaş “İşimiz kolay değil. Ama zor işleri severim” dedi. 
Kemal Oktar da Başbakan Yardımcısı Denktaş’a sendikanın çalışmaları hakkında bilgi verirken sağlık sektörünün ciddi sıkıntılarla baş etme uğraşı içinde olduğunu dile getirdi. 
Sağlıkta çok ciddi sorun ve sıkıntılar olduğuna değinen Oktar, ülkenin ekonomik anlamda içinde bulunduğu süreçleri yakından takip ettiklerini ancak sağlığın hiçbir zaman durağan olamayacağını ve hiçbir yatırımın bekletilemeyeceğinin de bilinmesini istedi. 
Doktorundan, hemşiresine, işçisinden teknik personeline kadar çok ciddi personel eksiklikleri olduğunu söyleyen Oktar, buna rağmen sağlık sektörünü ayakta tutmak için mücadele ettiklerini, özel sektörden destek aldıklarını ancak tüm bu eksikliklere yetişmelerinin mümkün olmadığını belirtti. 
Ülkede uzunca bir zamandır “Türkiye düşmanlığı” yapıldığını savunan Oktar, sağlık çalışanları olarak daima, KKTC’yi kuranları şükranla andıklarını, Anavatan Türkiye’ye her zaman minnettar olduklarını belirtti. 


“Yeni seyrüsefer düzenlemesi neler içeriyor”
Öte yandan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş katıldığı bir televizyon peogramında, yeni seyrüsefer düzenlemesiyle, yakıt sektöründeki kaçağı kayıt altına almayı hedeflediklerini söyledi.
Serdar Denktaş, “Buradaki ana hedef 20 bin arabayı kayıt altına almak değildir. Ne tarımcı, ne toplu taşımacı, ne engelli herhangi bir kayba uğrayacak değil. Sistem kendi içerisinde, otomasyona bağlı bir şekilde, araya insan girmeden işleyecek” dedi.

“Yardım Heyeti artık yok…”
Yardım Heyeti ile arasının nasıl olduğunun sorulması üzerine Serdar Denktaş, Yardım Heyeti’nin artık olmadığını, çalışma usullerinin de değiştiğini söyledi.
Denktaş “Bu 3 ay içerisinde Maliye Bakanlığı olarak müdahalelerini görmüş değilim. Muhatabım büyükelçidir. Bir şey varsa gider, kendisiyle görüşürüm” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473