banner564

İsmail Mavideniz 30 bin TL ödedi

İsmail Mavideniz, kefaletle serbest bırakıldı

İsmail Mavideniz 30 bin TL ödedi
banner598
Güzelyurt’taki  “Bling”  gece kulübünde meydana gelen silahlı saldırıda güvenlik görevlileri Ahmet Karabulut ve Eray Tolga Keçeli’yi vurduktan sonra kaçan ve  önceki gün polise teslim olan İsmail Mavideniz, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Soruşturma amaçlı bir gün tutuklu kalan zanlı teminat talebi ile çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nin öngördüğü 30 bin TL nakit teminatı yatıran ve 100’er bin TL tutarında iki kefalet senedine imza atacak kefili bulan zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Ayrıca zanlının davaları görülünceye kadar yurt dışına çıkışı da yasaklandı.  Mavideniz, “Taammüden adam öldürmeye teşebbüs”, “ Ağır yaralamaya teşebbüs”, “ Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarruf ve kullanma”, Korkutmak amacı ile silah taşıma”, “Meskun mahalde ateş açma”suçlarından yargılanacak.

Nasıl olmuştu?
Kalkanlı’da faaliyet gösteren “Bling”  gece kulübünde 19 Eylül tarihinde meydana gelen olayda, içeri girilmesine izin verilmeyen İsmail Mavideniz,  Erdal Küpeli ile birlikte yanlarında bulundurdukları silahlarla 8 el ateş açmışlardı. Silahlı saldırıda, Ahmet Karabulut’un sol bacağından vurulurken, sıçrayan mermilerden biri Eray Keçeli’nin sol koluna, sağ el koltuk altına ve sol ayak dizine isabet etmişti. Olaydan sonra kaçan zanlılardan Küpeli üç gün sonra tutuklanırken, İsmail Mavideniz kayıplara karışmış, bir ay gizlenen zanlı önceki gün polise teslim olmuştu. Bir aydır polisten gizlenmeyi başaran zanlının bu süre içerisinde nerede saklandığı, kimlerin yardım ettiği ve neden bir ay kaçtıktan sonra teslim olduğu soruları ise yanıtsız kaldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474