banner564

‘İsrail’ operasyonu

Güneyden çalılan Honda’nın plakası EPY 530 iken, kuzeyde EG 626 oldu

‘İsrail’ operasyonu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

   Güney Kıbrıs’tan kaçırılan Honda marka salon araç, Rum polisinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonrasında Paşaköy’de ele geçirildi. Güneyde EPY 530 No’lu plaka ile seyreden Honda’ya, kuzeye geçtikten sonra EG 626 No’lu Türk plakası takıldı. Buna karşın, KKTC polisi çalıntı aracı bulmakta zorlanmadı.
   Olayla ilgili olarak tutuklanan Ahmet İsrail ile babası Muhammet İsrail dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Cemal Maniga, zanlıların gönüllü ifadelerini okuyarak, suçun ayrıntıları hakkında gerekli bilgilere ulaşıldığını söyledi.

Polis ekibi fark etti
Gazimağusa’ya bağlı Paşaköy’de Ahmet İsrail isimli bir kişi ve babası olan Muhammet İsrail gümrüksüz mal tasarrufu suçlaması ile tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldı. Honda marka aracın EPY 530 olan plakasını çıkararak yerine EG 626 numaralı sahte plakayı takan zanlılar önceki gün Paşaköy’de kontrol yapan bir polis ekibi tarafından farkedilerek tutuklandı.

Babasını korumaya çalıştı
Mahkemeye meseleyi aktaran Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Cemal Maniga 13 Nisan 2015 tarihinde saat 13.00 sıralarında Paşaköy’de bir polis ekibi tarafından yapılan aramada, zanlı 1 Ahmet İsrail’in Güney Kıbrıs’a ait olan EPY 530 plakalı aracın plakasını sökerek yerine EG 626 numaralı Türk plakası taktığını belirlediklerini söyledi. Plakalara emare olarak el konulduğunu belirten Maniga, zanlı 1 Ahmet İsrail’in aynı gün gönüllü ifade verdiğini söyledi. Zanlı 1 Ahmet İsrail’in dün ise ikinci bir gönüllü ifade vererek, ilk ifadeyi babasının başını belaya sokmamak için verdiğini ve o ifadenin doğru olmadığını kendilerine aktardığını belirten Maniga, zanlının vermiş olduğu ikinci gönüllü ifade sonrası zanlı 2 Muhammet İsrail’in de tutuklandığını söyledi. 

Aracı getiren aranıyor…
Muhammet İsrail’den elde edilen bilgilere göre konu aracı KKTC’ye getiren bir kişi olduğunu belirlediklerini anlatan Maniga, yapılan araştırma sonucunda ilgili şahsın 17 Haziran 2014 tarihinde Metehan sınır kapısından KKTC’ye giriş yaptığını, fakat 1 Aralık 2014 tarihinde ise Ercan Havalimanı’ndan çıkış yaptığını tespit ettiklerini ifade etti. Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirten Maniga, zanlıların soruşturmaya etki edemeyecek pozisyonda olduklarını söyleyerek mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmalarını talep etti.
Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 30’ar bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474