banner564

İstenen belgeler açıklandı

7 Ocak’taki erken genel seçim adaylık başvuruları en geç 1 Aralık Cuma günü mesai bitimine kadar Yüksek Seçim Kurulu’na yapılacak

İstenen belgeler açıklandı
banner598
7 Ocak’taki erken genel seçim adaylık başvuruları 1 Aralık Cuma günü mesai bitimine kadar Yüksek Seçim Kurulu’na yapılacak. Adaylar 2 Aralık Cumartesi günü Bayrak Radyo ve Televizyonu’ndan geçici olarak ilân edilecek.
YSK 1 Aralık Cuma gününe kadar kabul edilecek adaylık başvuruları konusunda yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, “Siyasal partilerin ve bağımsız adayların başvurularında,  özellikle Anayasa’nın 68’inci maddesi ile değiştirilmiş şekliyle 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın seçilebilme niteliklerini düzenleyen 9’uncu ve adaylık için başvurmayı düzenleyen 58’inci maddelerini dikkate almaları gerekmektedir” uyarısında bulunuldu.
Açıklamada başvurular sırasında yasa gereği sunulacak belgeler konusunda da bilgi verildi.
Siyasal partilerin, aday listelerinde gösterdiği adayların doğum yerlerini, doğum tarihlerini, anne - baba adı ve soyadlarını ve şu belgeleri sunacağı ifade edildi:
 “1.  Aday olacak kişilerden temin edilecek Anayasa’nın ve değiştirilmiş şekliyle 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın adaylık için aradığı koşul ve nitelikleri haiz olduklarına, partiden aday gösterilmeyi kabul ettiklerine ve başka partiden aday gösterilmeyi kabul etmediklerine ilişkin beyanları.
2. Polis karakter belgesi.
3. Oy verme günü olan 7 Ocak 2018 tarihinden önce en az 3 yıldan beri daimi ikametgâhının KKTC’de olduğunu gösteren muhtar belgesi.
4. Kimlik kartı veya fotokopisi (fotokopi sunulması halinde aslı Kurula gösterilir).
5. Yurt ödevini yaptığını veya bundan muaf tutulduğunu gösteren belge veya fotokopisi  (fotokopi sunulması halinde aslı Kurula gösterilir).”

Bağımsız adaylardan ne isteniyor
Öte yandan YSK’nın açıklamasına göre, bağımsız adaylar, başvurularını İlçe Seçim Kurulu’na yapacak. Başvuru, adayın Anayasa ve yasanın adaylık için aradığı koşul ve nitelikleri haiz olduğunu belirten yazıyla yapılacak. 
Arzu edenler İlçe Seçim Kurullarında bu amaç için hazırlanan formlardan yararlanabilecek.
Bağımsız adaylar da başvurularına yasa gereği polis karakter belgesini, 3 yıldan beri daimi ikametgâhının KKTC’de olduğunu gösteren muhtar belgesini, kimlik kartı veya fotokopisini,yurt ödevini yaptığını veya bundan muaf tutulduğunu gösteren belge veya fotokopisini ekleyecek.
YSK’nın açıklamasına göre, başvurularla birlikte sunulması gereken belgelerden herhangi birinin sunulmaması halinde adayın seçimi kazanması dikkate alınmayabilir.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473