banner564

İstişare güçlenecek

Meclis Başkanı Uluçay, ilk nezaket ziyaretini Cumhurbaşkanı Akıncı’ya yaptı

İstişare güçlenecek
banner598
Arzu KÖPRÜLÜ
Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret etti.
Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay yaptığı konuşmada, Meclis Başkanlığı görevine geldikten sonra ilk nezaket ziyaretini Cumhurbaşkanı Akıncı’ya yaptığını belirtti.
Ziyaretinde hızlandırılmış Meclis çalışmalarıyla ilgili de bilgilendirme yapmak istediklerini söyleyen Uluçay, yeni dönemle ilgili de düşünce paylaşımı yapmayı arzuladıklarını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, yeni görevinde başarılar dilediği Uluçay’ın başkanlığındaki Meclis’in çok verimli çalışmalar yapması temennisinde bulundu.
Yeni dönemde Meclis’ten geçecek yasaların toplumun beklentilerine yanıt vermesinin ortak arzuları olduğunu dile getiren Akıncı, “Meclis’ten özellikle hukuki çerçevede herhangi bir soru işaretine yol açmayan, anayasal bakımdan herhangi bir, şüphe uyandırmayan yasaların geçmesi bizim de işimizi kolaylaştırır” dedi.
Akıncı, bir önceki dönemde 4-5 yasayla ilgili sıkıntılar olduğunu anımsatarak, bunları Anayasa Mahkemesi’ne göndermek gibi bir ihtiyaç hasıl olduğunu, bazılarında geriye iade ederek yeniden gözden geçirilmesini talep etmek durumunda kaldıklarını söyledi.

Akıncı’nın kabulleri
Öte yandan  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Emekli Subaylar Derneği ve Gazi Baf Derneği yetkililerini kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, iki derneğin yöneticileriyle ayrı ayrı görüştü.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473