banner564

İtirazları işe yaramadı

İhraç edildikten 4 yıl sonra sahte kimlik düzenleyerek KKTC’ye geri dönen Murat Hüdür’ün yeni adresi Merkezi Cezaevi oldu

İtirazları işe yaramadı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İşlemiş olduğu suç nedeni ile 2012 yılında ülkeden ihraç edilen, fakat ailesini bahane ederek düzenlediği sahte kimlikle 21 Ocak 2016 tarihinde Gazimağusa Liman’ndan giriş yapan Murat Hüdür, dün teminat maksatlı çıkarıldığı Gazimağusa Kaza Mahkemesi tarafından 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Yasal statüsü yok
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Kutlu, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Zanlının KKTC’de yasal statüsü bulunmadığını belirten Kutlu, yargılanmaktan kaçması muhtemel olan zanlının hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlının davaları görüşülünceye kadar 2 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

“KKTC’ye 27 yıllık hizmetim var”
Mahkemenin tutuklu yargılanması yönünde verdiği karardan sonra büyük üzüntü yaşayan Hüdür, cezaevine götürülürken KKTC’ye 27 yıllık hizmeti olduğunu iddia etti. Eşinin ve 5 çocuğunun Lefkoşa’da ikamet ettiğini ve KKTC vatandaşı olduklarını öne süren zanlı, ailesinin parçalanma noktasında olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474