banner564

İzcan: 135 kişinin ismini açıkla

Kıb-Tek’e sınavsız ve partizanca istihdam yapıldığını ileri süren İzzet İzcan, İsmet Akim’e çağrı yaptı:

İzcan: 135 kişinin ismini açıkla
banner598
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’e çağrıda bulunarak, kuruma “sınavsız ve partizanca istihdam edildiğini” iddia ettiği 135 kişinin isimlerini kamuoyu ile paylaşmasını talep etti.
Yazılı bir açıklama yapan İzcan, “kuruma istihdam edilen 135 kişinin mülakat yolu ile keyfi bir şekilde seçildiğini, 10 kişinin DP-UG kontenjanından, 125 kişinin de CTP-BG örgütlerinin belirlediği partililerden istihdam edildiğini” iddia etti.
İzcan, “İstihdam edilen 135 kişinin isimlerini kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz. Açıklanması durumunda yapılan partizanlığın boyutları açıkça görülecektir” ifadesini kullandı.
İzcan, kuruma alınan led lamba ve akıllı sayaç ihalelerinin “şeffaf ve hukuka uygun olmadığını”, iki adet dizel jeneratör alımı için ihaleye dahi çıkılmadığını, Borçlanma Komisyonu’na gidilmeden yapılan borçlanmaların yasa dışı olduğunu ve kurumda yaşananların gazetelere kadar düştüğünü ileri sürdü.

“El-Sen, ortak olmamalıdır”
İzcan, “El-Sen Yönetimi, kurumda yaşananlar karşısında sessiz kalmakta ve yapılanlara ortak olmaktadır. Kurumda adeta despotizm kuran yönetime ve CTP-BG/DP-UG hükümetine payanda olmaktadır. Çalışanların, halkın ve kurumun geleceği için payandacılığa son vermelidirler” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473