banner564

K-Pet de aynı görüşte

Dinçyürek, ülkeye mazot girişinin durdurulması ve Euro Diesel’e geçişin sağlanması için çalışma başlatıldığını ifade etti

K-Pet de aynı görüşte
banner598
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Kıbrıs Türk Petrolleri (K-Pet) Yönetim Kurulu üyeleri Okan Hacıali ve Mete Boyacı'yı kabul etti. Kabulde Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın ve Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğluları da hazır bulundu.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Dinçyürek kabulde yaptığı konuşmada; ülkeye mazot girişinin durdurulması ve Euro Diesel’e geçiş konusunda K-Pet'in bir talebi olduğunu ifade ederek, sektörle ilgili bir taraf olarak K-Pet'in bakanlık ile aynı görüşte olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Çok uzun bir süredir dünyanın birçok ülkesinde mazot üretimi ve araçlarda kullanımının yasakladığını, ancak KKTC'de halen bazı araçlarda mazot kullanıldığını anımsatan Dinçyürek; mazotun tamamen kaldırılmasını amaçladıklarını belirtti.
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dinçyürek, konuyla ilgili iyi bir planlama yaparak ve ülkesel çıkarları da göz önüne alarak, devlet zarara uğratılmadan, solunulan havayı daha kaliteli bir hale getirmek için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473