banner564

Kaçma ihtimali yüksekti

Çatalköy’de, yol kenarında yürüyen 77 yaşındaki Naciye Fakir’e çarpıp ağır yaralanarak ölümüne neden olan Reşat Karaca cezaevine gönderildi

Kaçma ihtimali yüksekti
banner598
Çatalköy’de, yol kenarında yürüyen 77 yaşındaki Naciye Fakir’e çarpıp ağır yaralanarak ölümüne neden olan, kazadan sonra kayıplara karışan ve polisin yoğun çalışmaları sonucu tutuklanan zanlı Reşat Karaca dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Zanlının işlediği suçun ağır ceza kapsamına giren ağır bir suç olduğu, yargı aşamasında kaçma ihtimali olabileceği belirtilerek tutuklu yargılanmak talep edildi. Duruşmada sabah saat 05.00-06-00 sıralarında Girne Değirmenlik anayolu üzerinde plakası ve sürücüsü meçhul bir aracın 77 yaşındaki Naciye Fakir’e çarpıp ağır yaralanmasına neden olduğu, Fakir’in kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdiği belirtildi. 
Olaydan sonra geniş çaplı araştırma başlatıldığı, polis ekiplerinin Arapköy ve Beşparmak köylerinde arama yaptığı, anayol üzerindeki güvenlik kameralarının incelendiği açıklandı. Yapılan soruşturma sonucu saat 21.00 sıralarında Fakir’e Renault 9 marka aracın çarptığına dair tespit yapıldığı, tespit ışığında yapılan aramalar sonucu DM 491 plakalı aracın Girne-Tatlısu anayolu üzerinde yapımı devam eden bir otel inşaatına ait şantiyede gizlenmiş bir şekilde bulunduğu belirtildi. 

Arabası şantiyenin garajında bulunmuştu
Şantiyede soruşturma yapıldığı ve aracın otel inşaatında çalışan Reşat Karaca’ya ait olduğuna dair tespit yapıldığı belirtilerek, ancak şantiyede bulunmayan zanlının polise celp edildiği ve akşam saat 22.00 sıralarında zanlının polise gelerek teslim olduğu kaydedildi. 
Soruşturmayı yürüten polis, zanlının mahkeme emri ile tutuklu bulunduğunu ifade ederek, soruşturmanın tamamlandığını belirti ve KKTC çalışma izni ile bulunan zanlının teminata bağlanmasını talep etti.Girne Kaza Mahkemesi, zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474