banner564

Kadınlar Günü kutlandı

8 Mart dolayısıyla dairelerde kutlamalar yapıldı, kurum ve kuruluşlar mesaj yayınladı

 Kadınlar Günü kutlandı
banner598
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla dün devlet dairelerinde kutlamalar yapıldı, kurum ve kuruluşlar gün dolayısıyla mesaj yayınladı.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş)’ten bir heyeti kabul etti.
Kabulde Konuşan Kamu-İş Başkanı Sami Dilek, kadınların eşitliğine her zaman duyarlılık gösterdiklerini, kadınların iş ve emek hayatında her zaman önemli bir yer tuttuğunun bilinci içerisinde olduklarını kaydetti.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, 8 Mart’ın bir eşitlik ve özgürlük mücadelesinin yıldönümü olduğunu söyledi. İçinde bulunulan yüzyıla bakıldığında kadınların çok roller üstlendiklerinin görüldüğünü belirten Siber, devam eden savaşlar göçler ve göçmenliğin kadınları çok etkilediğini ifade etti.

Evren: Çalışanlara teşekkür etti
Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bakanlıkta çalışan kadın personeli kutlayarak çiçek takdim etti.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Evren, gün ile ilgili yaptığı açıklamada, tüm kadın çalışanların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak yaptıkları özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

Işısal: Kadın toplumun temel taşıdır
Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Değirmenlik Belediyesi’nde çalışan kadın personelinin Kadınlar Günü’nü kutladı.
Yapılan açıklamaya göre, Başkan Işısal, kadının toplumda temel taşı olduğuna dikkati çekerek, kadınların anne olduklarını, sevgiyi yaydıklarını ve bugünün dünyasında çalışan bireyler olarak toplumda çok önemli bir yere sahip olduklarını vurguladı. 

Özçınar, çalışan kadınları ziyaret etti
Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dün bölgedeki fabrikaları ziyaret etti.
Güzelyurt Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, çalışan emekçi kadınlarla bir araya gelen Özçınar, “Yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınların bu özel gününü kutluyorum” dedi.

DP’li kadınlar çelenk sundu
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG) Kadın Örgütü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Lefkoşa’da çelenk sunma etkinliği düzenledi. 
Kadınlar dün sırasıyla Atatürk Anıtı, Dr. Fazıl Küçük Büstü, Zübeyde Hanım Büstü ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Cumhuriyet Parkı’ndaki kabrini ziyaret ederek çelenk koydu. 

İskele’de kadınlara petunya dağıtıldı
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara Petunya Çiçeği dağıttı.
Yapılan açıklamaya göre, Sadıkoğlu ve beraberindeki Meclis Üyesi Sefa Kurukafa, İskele Merkez’deki esnaf başta olmak üzere, Polis Müdürlüğü ile kurum ve kuruluşlarda çalışan bayanları tek tek ziyaret edip çiçek takdim ettiler, kadınlar gününü kutladılar.

Kimler mesaj yayınladı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bazı kurum ve kuruluşlar mesaj yayınladı.
Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen) Genel Başkanı Şener Özburak, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçesi Kadın Kolları Başkanı Nükte Olgun, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Kadın Meclisi, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan, 
Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı, birer mesaj yayınlayarak tüm kadınların gününü kutladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473