banner564

“Kadınların emeği barışı koruyacak”

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu ile Güney’deki örgütler 8 Mart’ta ortak etkinlik düzenleyecek

 “Kadınların emeği barışı koruyacak”
banner598
Yılmaz YAKAR
   Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu ile Güney Kıbrıs’tan bazı örgütler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ortak yürüyüş ve miting düzenleyecek. “Kadınların Emeği Barışı Koruyacak” sloganıyla Çarşamba günü saat 17.15’te Dereboyu’ndaki çemberden Ledra Palas bölgesine yürüyüş düzenlenecek. 
   Saat 18.30’da ise Dayanışma Evi önünde ortak miting gerçekleştirilecek. Etkinliği duyurmak ve davet amacıyla dün ara bölgedeki Fullbright binasında basın toplantısı düzenlendi.
Basın toplantısında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu adına Mesarya Kadınları İnisiyatifi’nden Mehtap Çardak, Güney Kıbrıs’taki örgütler adına AKEL Milletvekili Skevi Kukuma ortak basın açıklaması okudular.
   Basın açıklamasında, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde özgürlük, eşitlik ve barış mücadelesini vurgulamak için birlikte yürüyüş gerçekleştirileceği vurgulandı.
   Açıklamada, “müzakerecilerden”, “tüm Kıbrıslıların yararına, mümkün olan en kısa sürede kapsamlı, adil işlevsel ve yaşayabilir bir çözüm için çalışmalar yapmaları” istenerek, kadınların barış ortamında oynayacağı role dikkat çekildi.
   Basın açıklamasında kendileriyle aynı amacı taşıyan tüm örgüt, siyasi parti, aktivist ve kişiler etkinliğe davet edildi.
   Açıklamada, “Toplumsal cinsiyet eşitliği, barış ve birleşme ortak amaçları için güçlerimizi birleştirme çabamızı paylaşmak istiyoruz” denildi.

DP’li kadınlar 8 Mart’ı kutlayacak
   Demokrat Parti (DP) Kadın Örgütü, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla etkinlikler düzenleyecek. DP Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak tarafından yapılan açıklamaya göre, gün dolayısıyla 6 Mart Pazartesi günü saat 12.00’de Kooperatif Süt Fabrikası’nda çalışan emekçi kadınlar ziyaret edilecek. Ardından saat 14.00’de ‘Demokrat Parti Kadın Örgütü Koruluğu”nda ağaç dikimi gerçekleştirilecek.
   7 Mart Salı günü ise saat 16.00’da Merit Lefkoşa Otel’de “Hayata Dokunan Kadınlar” başlıklı söyleşi ve çay partisi yapılacak. 8 Mart Çarşamba sabahı da Lefkoşa’da Atatürk, Dr. Fazıl Küçük ve Zübeyde Hanım büstlerine çelenk sunulacak, hemen ardından Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş’ın kabri ziyaret edilecek.
   Lefkoşa’nın yanı sıra, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, Lefke ve İskele ilçelerinde de 8 Mart Çarşamba sabahı saat 10.00’da büstlere çelenk sunulacak.

Sığınma Evi talep edilecek
   Bağımsızlık Yolu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Bağımsızlık Yolu’ndan yapılan açıklamaya göre, Güzelyurt’ta 8 Mart Çarşamba günü akşam saat 18.30'da sığınma evi talebiyle; Güzelyurt Otobüs Terminali önünden başlayacak bir yürüyüş düzenlenecek. Girne'de ise yine 8 Mart Çarşamba günü saat 17.30'da Girne Kaymakamlığı önünde, sığınma evi talebini içeren basın açıklaması okunacak.  

“Sen de 8 Mart’ta sokağa çık !”
   Açıklamada, “Kadını seks objesi olarak gören, kadının tecavüze uğramasını kadının suçu sayan, giydiği kıyafetin, dışarda olduğu saatin tecavüz sebebi olabileceğini kabul eden zihniyetler oldukça kadınlar ne sokakta ne işte ne de evde rahat edemeyecekler. 
   Kadına tecavüzün ve tacizin hiç bir şekilde meşrulaştırılamaması, kadının sokakta istediği saatte istediği kıyafetle gezebilmesi için... Sen de 8 Mart’ta sokağa çık !” denildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2017, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473