banner564

‘Kalite düştü’

CTP heyetinin görüştüğü Zümrütköy’deki hellim üreticileri devletin politikasını eleştirdi

‘Kalite düştü’
banner598
 Zümrütköy’ü ziyaret eden Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) heyeti, hellim üreticileriyle görüşerek sorunları dinledi.
   Yapılan açıklamaya göre, “Sokaktayız” adı altında gerçekleştirilen gezilerde Zümrütköy’de bir hellim üretim atölyesini ziyaret eden CTP heyeti, hellimin üretim aşaması ve sektörün sıkıntıları hakkında bilgi aldı.
   Heyette, Genel Sekreter Tufan Erhürman, Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali, Kadın Örgütü Genel Sekreteri Emine Yüksel ve MYK üyeleri ile milletvekilleri yer aldı.
   Ziyarette, ülkede üretilen süt miktarının değil kalitesinin önemine vurgun yapan üreticiler, devletten sağlıksız üretimin önüne geçilmesi istediler.
   Ülkede inek sütünün aşırı miktarda üretildiği ve bunun da hellim kalitesini düşürdüğünü dile getiren üreticiler, devletin üretim politiklarını eleştirdi.

Vadeli ödemeler zora soktu

   Peynir altı sularının çevreye zarar vermeyecek şekilde devlet denetiminde imha edilmesini de isteyen üreticiler, piyasa vadeli ödemelerinin kendilerini zora soktuğunu söyledi. 
   Üreticiler, ülkede Avrupa standarlarında üretim yapılabilmesi için atılması gereken adımlar olduğu ve ihraç edilen süt ürünleri için istatistik çalışması yapılması gerektiği görüşünü savundu.
   CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman da ziyarette yaptığı konuşmada, özellikle az sayıda hayvanla küçük ölçekte üretim yapan üreticilerin kooperatifler altında güçlerini birleştirmeleri ve dayanışma içine girmeleri gerektiğini söyledi.
   Bunun hem gıda güvenliğinin sağlanması, hem kalitenin yakalanması, hem de küçük ve orta boy üreticilerinin piyasadaki rekabet gücünü artırabileceğini belirten Erhürman, bu adımın üreticilerin var olmaya devam etmelerinin sağlanması açısından yaşamsal önemde olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473