banner564

Kalkınmanın formülü

Emekçi Kadın Ürünleri Pazarı’nı ziyaret eden Erhürman üretimin önemine vurgu yaptı

Kalkınmanın formülü
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü Gazimağusa İlçesi tarafından düzenlenen “2. Emekçi Kadın Ürünleri Pazarı”, Gazimağusa’da Salamis Yolu’nda kuruldu.
CTP’den yapılan açıklamaya göre 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile 11 Mart’ta kurulması planlanan pazar, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenmişti.
Etkinlikte, Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, Kıbrıs Türk MS Hastaları Derneği, Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği, İncirli Köy Kadın Kursu ve MAKAMER dahil birçok kuruluş ve üretici toplam 38 stant kurdu.
Etkinlikte yöresel lezzetler, geleneksel el işleri ve yaratıcı eserler satışa sunuldu.
Etkinliğe, Genel Başkan Tufan Erhürman, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, Gazimağusa milletvekilleri Erkut Şahali ve Teberrüken Uluçay, Güzelyurt milletvekili ve MYK üyesi Armağan Candan, Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp, Kadın Örgütü Başkanı Çelen Özkaynak, Kadın Örgütü Mağusa İlçe Başkanı Nazenin Taşçıoğlu Şahali, Kadın MYK üyeleri ve Gençlik Örgütü temsilcileri de katıldı.
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman burada yaptığı konuşmada, üretimin önemine değinerek, CTP Kadın Örgütü’nün bu girişimleriyle, kadınların, kadın emeğinin, kadınların ürünlerinin ve yaratıcılıklarının daha görünür kılınmasına yardımcı olduğunu belirterek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

CTP ve AKEL ağaç dikti
CTP ve AKEL’in Mağusa İlçe örgütleri, iki toplumun katılımıyla ağaç dikme etkinliği düzenledi.
CTP’den yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa’nın Tuzla bölgesinde 100’ün üzerinde ağaç dikilen etkinlikte yapılan açıklamalarda, birlikte yaşamın güzelliklerine değinildi. Etkinliğe CTP Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp, CTP Mağusa milletvekilleri Ferdi Sabit Soyer, Asım Akansoy, Teberrüken Uluçay, Erkut Şahali, CTP Güzelyurt Millletvekili ve MYK Üyesi Armağan Candan ile CTP Gençlik Örgütü temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Etkinlikte fidanların dikiminin ardından ortak basın açıklaması yapıldı.
 “Fidanlar barış umutlarımızla birlikte büyüyecek” diyerek ortak açıklamayı okuyan CTP Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp, AKEL ve CTP Mağusa ilçe örgütleri olarak gerçekleştirdikleri sembolik ağaç dikimi etkinliğiyle, birleşik bir Kıbrıs için, barışın Kıbrıs’ı için, Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler’in işbirliği için mücadele etme isteklerini bir kez daha ortaya koyduklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2017, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473