banner564

Kalkınmanın temel formülü

Erhürman, hem yerli üretimin teşvik edilmesini, hem de yerli ürünlerin tüketilmesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi

Kalkınmanın  temel formülü
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nı ziyaret etti. 
Verilen bilgiye göre, Erhürman, hem yerli üretimin teşvik edilmesini, hem de yerli ürünlerin tüketilmesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. 
Erhürman’a Sanayi Odası ziyaretinde Lefkoşa Milletvekili Birikim Özgür, Kadın Örgütü Girne İlçe Başkanı Evren Bağlarbaşı ile MYK Üyeleri Feriha Tel ve Çiçek Göçkün Bayramoğlu eşlik etti. 
Oda Başkanı Ali Çıralı ve heyetiyle görüşen Genel Başkan Erhürman, CTP’nin yeni dönemde izleyeceği politikalar hakkında bilgi verdi ve üretim konularını görüştü. 

Koop-Süt ve Garavolli üretim çiftliğini gezdi
Öte yandan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, beraberindeki heyet, Lefkoşa bölgesindeki ziyaretler çerçevesinde dün KOOP-SÜT ve Alayköy’deki garavolli üretim çiftliğini gezdi.
KOOP-SÜT’ün üretim tesislerini inceleyen heyet, üretim ve pazarlama konusunda bilgi aldı.
Erhürman’a ziyaretinde Lefkoşa milletvekilleri Doğuş Derya, Birikim Özgür, Özkan Yorgancıoğlu, Ahmet Gülle, Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit, Gazimağusa milletvekili Erkut Şahali, Girne milletvekili ve MYK üyesi Fazilet Özdenefe ve Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman konuşmasında, üretim ve pazarlamanın önemine değindi.
Koop-Süt’ün ürettiği hellime de değinen Erhürman, ülkede üretilen hellimin yerli firmaların adıyla değil başka firmaların adıyla özellikle Arap ülkelerine ihraç edildiğini, bu ihracat için de devletten navlun desteği verildiğini ancak içeride, özellikle turizm sektöründe hellimin sektörün potansiyeli oranında tüketilip tüketilmediğini iyice araştırmak ve bu potansiyeli doğru kullanmak gerektiğini kaydetti.

“Genç girişimcilerimizin yaratıcılıkları heyecan verici”
Beraberindeki heyetle Alayköy’de bir garavolli üretim tesisini de ziyaret eden Erhürman, burada yaptığı konuşmada, ülkenin dört bir yanında üreticilere yaptıkları ziyaretlerde kendisini en fazla heyecanlandıran ve sevindiren konulardan biri de genç girişimcilerin cesaretleri ve yaratıcılıkları olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2017, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474