banner564

Kalyoncu: Sona gelindi

Bakanlar Kurulu dün gece geç saatlere kadar, Türkiye ile imzalanacak mali protokolün detaylarını görüştü

Kalyoncu: Sona gelindi
banner598
Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında dün saat 14.30’da başlayan Bakanlar Kurulu toplantısına saat 17.30’da ara verildi ve Kalyoncu basına açıklama yaptı. Açıklamanın ardından Bakanlar Kurulu Mali Protokol konusunu görüşmek üzere çalışmasına devam etti.
Kalyoncu basına yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nun rutin önergeler yanında 15 belediyenin bütçesini ve Ombudsman’ın gündeme getirdiği havaalanının inşasının denetlenmesi konusunu da görüştüğünü ve bazı kararlar aldığını söyledi.
Havaalanının inşasının denetlenmesi gerektiğini belirten Kalyoncu, Bakanlar Kurulu’nun Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı, Ekonomi ve Maliye Bakanlıkları Müsteşarları’nın katılımıyla 4’lü bir komite oluşturulması ve bu komitenin havaalanındaki tüm gelişmeleri yakinen takibe almasını kararlaştırdığını kaydetti.
Kalyoncu, bu takibin şartname ve sözleşmeye uygun bir biçimde yapılacağını da dile getirdi.
Ulaştırma Bakanlığı’nın denetlemenin uluslararası geçerliliğe sahip olması için Türkiye’deki 3 firmadan teklif aldığını bilgilerine getirdiğini kaydeden Kalyoncu, bu firmaların birinin teklif vermediğini, Bakanlığın da daha düşük teklif veren firmayı tercih ettiğini anlattı.
Kalyoncu, bir soru üzerine su yönetimiyle ilgili hükümetin her iki kanadının da çalışma yaptığını ve kısa süre içinde konuyu sonlandıracaklarını da kaydetti.
Kalyoncu, Bakanlar Kurulunun görevine devam edip mali protokolü görüşeceklerini, mali protokolün aşağı yukarı tamamlandığını, hükümeti oluşturan kanatlar bir ekleme yapmak isterse bununla ilgili de zaman vereceklerini dile getirdi.
Kalyoncu, elektrik santrallerinin kullandığı fuel oil miktarıyla ilgi geçmişte bazı kararlar alındığını ve 1 Ocak’tan itibaren yüzde 1’in üzerinde kükürt ihtiva eden fuel oilin ülkeye girmesine izin verilmeyeceğini, bu kararın yürürlükte olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2016, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474