banner564

Kampüse şok baskın

Yurt odasından başlayarak üç farklı adrese operasyon düzenleyen narkotik polisi, uyuşturucu tasarrufundan 5 öğrenciyi tutukladı

Kampüse şok baskın
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Aldığı bir ihbar üzerine harekete geçen narkotik polisi önceki gün bir öğrenci yurdunun 117 numaralı odasına operasyon düzenledi. Operasyonda uyuşturucu tartımında kullanılan hassas terazi ile bir adet uyuşturucu içeren sarma sigara ele geçirildi. Polis, odada kalan Kumpon Isaac Ubandown ile odada misafir olarak bulunan Okoro Caleb Chukweber ,Praise Chinazepkare, Mohammed Tukur Isah Barda ve suçla bağlantılı Suleman Barau’yu gözaltına aldı. Haklarında soruşturma başlatılan zanlılar Kumpon Isaac Ubandown, Okoro Caleb Chukweber, Praise Chinazepkare, Mohammed Tukur Isah Barda ve Suleman Barau dün tutuklama talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Elinde uyuşturuculu sigara ile yakalandı
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, üniversite kampüsü içerisinde bulunan ve zanlı Kumpon Isaac’ın kaldığı öğrenci yurdunun 117 numaralı odasına operasyon düzenlediklerini söyledi. Zanlı Okoro Caleb Chukweber’in, oda içerisinde elinde bir adet uyuşturucu içeren sarma sigara ile tespit edildiğini belirten Özdesoy, aynı oda içerisinde uyuşturucu kalıntısı olan bir adet hassas terazi bulunduğunu ifade etti.

Odaya geldi, başını belaya soktu
Polis, operasyon sırasında odaya gelen zanlı Praise Chinazepkare’nin de gözaltına alındığını, yurdun 122 numaralı odasında kalan zanlının tasarrufunda 4 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi. Yine operasyon sırasında odaya gelen zanlı Mohammed Tukur Isah Barda’nın üzerinin de arandığını ve yarım gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini belirten Özdesoy, zanlının ikametgâhına giderek burada da bir arama gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ev arkadaşı da yandı
Zanlı Mohammed Tukur Isah Barda’nın ikametgâhında, ev arkadaşı olan zanlı Suleman Barau’nun da tespit edildiğini ve ev içerisinde yapılan arama sonucunda yarım gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini aktaran Özdesoy, zanlılardan, Suleman Barau’nun kendilerine gönüllü ifade verdiğini kaydetti. Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın henüz yeni başladığını belirten Özesoy, mahkemeden süre talep etti. Zanlıların avukatı Ramadan Sanıvar’ın da itiraz etmemesi üzerine, Yargıç Gökhan Asafoğulları, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474