banner564

Kamuoyuna bilgi verildi

Tarımsal Araştırma Enstitüsü Projeleri tamamlandı

Kamuoyuna bilgi verildi
banner598
KKTC’deki sığır, koyun ve keçilerin yavrularında görülen bazı hastalıklarla ilgili Tarımsal Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde yürütülen proje tamamlandı.
“KKTC'de Sığır, Koyun ve Keçilerin Yeni Doğan Yavrularında Rotavirus, Coronavirus, SalmonellaSpp. EscherichiaColi K99/F5 Ile CryptosporidiumSpp. Etkenlerinin Araştırılması” projesi, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı ile T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında 2009 yılında imzalanan Tarımsal Araştırma Alanında İşbirliği Protokolü çerçevesinde yapıldı.
Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Müdürü Kuntay Vurana’nın konuyla ilgili açıklamasında, gerek söz konusu proje, gerekse enstitünün üzerinde çalıştığı diğer projeler konusunda bilgi verdi.
Kuntay Vurana, Veteriner Dairesi personelinden Uzman Veteriner Hekim Ayşe Gözen Barbaros liderliğinde gerçekleştirilen sözkonusu projede KKTC’de sığır, koyun ve keçilerin yeni doğan yavrularındaki ishallerin etiyolojik ajanları olarak Rotavirus, Coronavirus, Salmonellaspp., Escherichiacoli K99/F5 ile Criptosporidiumspp.’ler araştırıldı.
Vurana, projede yürütülen ve tamamlanan çalışmalar neticesinde, yenidoğan buzağı, kuzu ve oğlaklarda ishal olgularının etiyolojik ajanlarının varlığı ortaya konduğunu ve en çok cryptosporidiumspp. etkenlerinin yaygın olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473