banner564

Kanlı hesaplaşma

Nişanlı kadına mesaj attığı gerekçesiyle Mehmet Teke’yi bıçakla yaralayan 4 zanlı 44 gün sonra yakalandı

Kanlı hesaplaşma
banner598
Çiğdem AYDIN
Lefkoşa’da Mehmet Teke isimli şahsı araçla takip edip önünü kesen ve ciddi şekilde darp ettikten sonra bıçakla yaralayan Mehmet Hamuryudan, Mustafa Yabancı, Bülent Çolak ve Murat Yarıcı olayın üzerinden 44 gün geçtikten sonra yakalandı. Olayın Mehmet Teke’nin Murat Yarıcı’nın nişanlısına mesaj attığı için gerçekleştiği öne sürülürken, günler sonra kamera kayıtlarından tespit edilen dört zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmaya çıkarılan zanlılar olayı kabul ederken takip etmediklerini öne sürdü.

Kamere kayıtları yakalattı
Duruşmada, 17 Ağustos 2014 tarihinde saat 22.30 sıralarında Alayköy Metehan anayolunda meydana gelen olayda Mehmet Teke’nin ciddi şekilde darp edilip, sağ bacağından bıçaklandığı açıklandı. Polis, Mehmet Teke’nin seyir halinde olduğu bir esnada tanımadığı bir araç tarafından takip edildiğini, aracın selektör yapması üzerinde durduğunu ve araçtan inen dört erkek şahsın kendisini darp ettikten sonra bacağından bıçakladığına dair ifade verdiğini belirtti. Polis, meydana gelen olayla ilgili başlatılan soruşturmada kamera kayıtlarını incelediklerini ve zanlıların,  Mustafa Yabancı ’ya ait GZ 196 plakalı araç ile Mehmet Teke’yi takip edip yaraladıklarını tespit ettiklerini açıkladı. Olay ile ilgili soruşturmanın yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve olayda kullanılan bıçağın aranmakta olduğunu belirten polis, dört zanlın 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“Araçtan inmedik”
Polisin iddialarının ardından mahkemede söz hakkı alan dört zanlıdan Mehmet Hamuryudan ile Mustafa Yabancı araçtan inmediklerini öne sürerken, Bülent Çolak ve Murat Yarıcı ise olayın takip şeklinde gelişmediğini, Mehmet Teke’ye ait araç ile olay mahalline gittiğini ileri sürdü. Zanlıların tümü gönüllü ifade verdiklerini, polise her şeyi anlattıklarını öne sürerek talep edilen üç günlük süreye itiraz etti.
Mahkeme, zanlıların gönüllü ifade verdiğine vurgu yaparak, talep edilen üç günlük sürenin uzun olduğunu, zanlıların 3 yerine 2 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474