banner564

Kaptan sert çıktı

KTAMS, mahkemelerde görev yapan üyelerinin sorunlarının çözümü için hükümete 3 Kasım’a kadar süre verdi

Kaptan sert çıktı
banner598
 Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, tüm ada genelindeki mahkemelerde örgütlü olan sendikalarının, mahkeme personelinin sorunlarının çözülmesi için hükümete 3 Kasım’a kadar süre verdiğini duyurdu.  Kaptan yaptığı yazılı açıklamada, bu süre zarfında hükümetin sorunlara çözüm adına olumlu adım atmaması durumunda, sendikalarının grev dahil her türlü eylemi yapacağını belirterek, adaletin aksamından hükümetin sorumlu olduğu savundu.
Ülkede ekonomik ilişkilerin bozulması ve mazbata affı yasaları ile birlikte mahkemelerin yoğunluğunun inanılmaz şekilde arttığına dikkat çeken Kaptan, mahkemelerin yoğunluğunun artmasıyla birlikte mevcut personel ve alt yapı ile verilen hizmet kalitesinde ciddi sıkıntılar yaşandığını söyledi. 
Mahkeme personelinin tüm özverili çalışmalarına rağmen, artık iş yoğunluğunu kaldıramaz hale geldiğini ifade eden Kaptan, bu yoğunluğu aşmak ve sorunları çözmek adına mahkeme yönetiminin defalarca hükümetten talepte bulunduğunu, ancak hükümet tarafından sorunlara çözüm adına olumlu cevap alamadıklarını savundu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2014, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473