banner564

Kara pazar

Güzelyurt’taki festival için Gazimağusa’dan yola çıkan motosikletli iki arkadaştan 25 yaşındaki Üzeyir Yazar hayatını kaybetti, 36 yaşındaki Mehmet Köse yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

Kara pazar
banner598

Hüseyin ÇİÇEK-Onur ULAĞ

Kuzey Kıbrıs dün, Serhatköy yakınlarında meydana gelen feci trafik kazasında hayatını kaybeden 25 yaşındaki Üzeyir Yazar ile ağır yaralanarak yoğun bakıma alınan 36 yaşındaki Mehmet Köse’nin acı haberiyle sarsıldı. Gazimağusa’da ikamet eden ve motosiklet tutkunu olan iki arkadaş, Güzelyurt’taki  
Motor festivaline katılmak için çıktıkları yolda, Serhatköy yakınlarında ölümle yüzleşti.
Kaderin birbirinden ayırdığı arkadaşlardan Üzeyir Yazar, virajlı yolda motosikletinin hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı. Yol içerisinde 80 metre sürüklenen Yazar olay yerinde hayatını kaybetti. Üzeyir Yazar’ın önünde seyreden Mehmet Köse’de arkadaşına bakmak için arkasını döndüğü esnada direksiyon hakimiyetini kaybederek yere düştü ve ağır yaralandı.

Motoru 2 ay önce almıştı
Kazada yaşamını yitiren Üzeyir Yazar’ın motor tutkunu olduğu ve annesinin tüm ısrarlarına rağmen kaza yaptığı motosikleti 2 ay önce satın aldığı öğrenildi. Henüz 25 yaşında talihsiz bir kazaya kurban giden Yazar, elektrik tesisatçılığı yapıyordu. Üzeyir Yazar’ın geçtiğimiz aylarda yine bir motor kazasında hayatını kaybeden Cuma Mağusalı’nın yakın arkadaşı olduğu öğrenildi. 

Ailenin en küçüğüydü
Gazimağusa’da ikamet eden ve ailenin en küçük çocuğu olan Üzeyir Yazar’ın 2 tane ablası vardı. Arkadaşları ile çıktığı yat gezisi sırasında canından çok sevdiği oğlunun ölüm haberini alan Üzeyir Yazar’ın annesi Yılşen Körceğiz, acıların en büyüğünü yaşadı.
Yılşen Körceğez’i sakinleştirmek için arkadaşları büyük çaba sarf etti.

Bugün defnedilecek
Aile yakınlarından alınan bilgiye göre, talihsiz bir kaza sonucu yaşamını yitiren Üzeyir Yazar, bugün öğle namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından Gazimağusa’da toprağa verilecek.

Köse’nin ailesi yurtdışında
Öte yandan arkadaşı ile beraber çıktığı yolda kaza yapan ve ağır yaralanan Mehmet Köse’nin de ailesinin Londra’ya gittiği ve almış oldukları üzücü haberin ardından bugün apar topar ülkeye döneceği öğrenildi.

Virajı alamadı
Polisten alınan bilgiye göre saat 12.00’de Serhatköy yakınlarında gerçekleşen trafik kazası, Üzeyir Yazar’ın yönetimindeki HH 711 plakalı motosikleti ile Lefkoşa-Güzelyurt istikametinde seyrettiği esnada sola meyilli viraja geldiğinde, direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarpması sonucu gerçekleşti. Kaza sonucu savrularak 80 metre sürüklenen Üzeyir Yazar olay yerinde feci şekilde can verdi.

Mehmet Köse’de birkaç saniye sonra kaza yaptı
Üzeyir Yazar ile beraber yola koyulan ve kaza esnasından Yazar’ın önünde motosikleti ile seyretmekte olan Mehmet Köse’de arkadaşının kaza yaptığını fark etmesi ile beraber ani şekilde arkasına dönerek baktığı esnada motosikletinin direksiyon hakimiyetini kaybederek yaptığı kaza sonucu yola savruldu. Kaza da ağır yaralanan Mehmet Köse, olay yerine çağrılan ambulans ile Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, ardından ise Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Mehmet Köse’nin de durumunun oldukça kritik olduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474