banner564

Karaduman serbest

Lefkoşa’da trafik polislerinin dur işaretine uymayarak kaçan ve araçlarında yapılan aramada uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan Oktay Demir ile Ümit Karaduman hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Karaduman serbest
banner598
Soruşturma sonucunda Karaduman’ın suçla bağlantısının olmadığı tespit edildi. Karaduman serbest bırakılırken, zanlı Demir dün teminat talebi ile duruşmaya çıkarıldı. Lefkoşa’da 16 Ekim tarihinde kiralık araçla gezen Oktay Demir ile Ümit Karaduman, trafik polisleri tarafından durdurulmak istenmiş ancak zanlılar, durmayarak kaçmıştı. Kısa bir süre sonra tespit edilen zanlıların aracında yapılan aramada 3 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ele geçirilmişti. 
Demir de tutuksuz yargılanacak
Mahkeme emri ile dört gün tutuklu kalan zanlılardan Ümit Karaduman’ın araçta bulunan uyuşturucu madde ile ilgisinin olmadığı tespit edildi. Yapılan soruşturma sonucu suçsuz olduğu tespit edilen Karaduman serbest bırakılırken, zanlı Demir dün teminat talebi ile duruşmaya çıkarıldı. Polis, zanlı hakkında 3 gram bonzai türü uyuşturucu madde tasarrufu ve alma suçlarından dolayı başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirtti. Zanlının benzer suçlardan askıda davaları olduğunu kaydeden polis, davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme yurt dışına çıkış yasağı, haftada bir gün polis karakoluna giderek imza atması ve bir kefilin 20 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474