banner564

“Karagözlü kasaplık yapıyor”

Ülke genelinde büyük infiale yol açan kürtaj skandalı ile ilgili davada olayın soruşturmasını yapan Polis Çavuşu Baz, ifadeleri mahkemeye aktardı

“Karagözlü kasaplık yapıyor”
banner598
Ülke genelinde büyük infiale yol açan ve Girne’de geçen Şubat ayında ortaya çıkan kürtaj skandalı ile ilgili davada olayın soruşturmasını yapan Polis Çavuşu Namık Kemal Baz dünkü duruşmada ifadesine kaldığı yerden devam etti
Tutuklu yargılanan sanıklar dün Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol’un başkanlık ettiği, Yargıç Murat Soytaç ve Seren Bensen’den oluşan heyetin huzuruna çıkarıldı. Davayla ilgili İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulunurken, Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, Verda Tunçbilek’i Avukat Mustafa Şener, Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri, Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Avukat Ömer Başay temsil etti. 

Emare sayısı 78’e çıktı
Olayın soruşturmasını yapan Polis Çavuşu Namık Kemal Baz dünkü duruşmada ifadesine kaldığı yerden devam etti ve emareleri mahkemeye sundu. Fetüslere ait Adli Tıp Raporları, 73 adetten oluşan hasta kayıt dosyaları, sanıklara ait ikinci gönüllü ifadeler, sanıklara ait telefon dataları ile ilgili bilgilerin bulunduğu CD’ler, annesinin M.A olduğu ortaya çıkan 2 numaralı fetüs ile ilgili DNA raporundan oluşan emareler mahkemeye ibraz edildi. Sunulan emare sayısı 78’e çıkarken, Polis Çavuşu Baz’ın ifadesinde ilginç detaylar ortaya çıktı.

Bebeği gömmek için ayrı ücret…
Baz, hastane kayıtlarında yaptığı araştırmalarda M.K isimli bir kadının kaydını incelediğini, M.K’den ifade aldığını belirterek, M.K’nin ifadesinde 7 aylık özürlü bebeğinin karnında öldüğüne ve Ada Hospital’de bebeği aldırdığına, gömme işlemi için hastaneye ücret ödediğine ve bebeği teslim almadığına dair ifade verdiğini aktardı. Baz, belediyeden yapılan araştırmada hastanenin defin işlemleri için başvuru yapmadığını, 7 aylık fetüsün nerede olduğunun bilinmediğini ifade etti.
Hasta kayıt dosyasında adı geçen M.A isimli kadının kist ameliyatı geçirdiğine dair hastane kaydı tutulduğunu kaydeden Baz, ancak yapılan soruşturmada M.A’nın 2 numaralı fetüsün annesi olduğunun DNA raporu ile tespit edildiğini söyledi. 

Mehmet Ali Tunçbilek’in ikinci ifadesi…
Baz ayrıca mahkemeye emare olarak sunduğu sanık Mehmet Ali Tunçbilek’in ikinci ifadesini de okudu. İfadede şunlar yer aldı:“Geçen yıl Şubat ayında Oktay Ayzer ile tanıştık. Bana anestezi doktoru olduğunu, Almanya’dan geldiğini ve çalışmak istediğini söyledi. Daha sonra ben, Verda Hanım ve Fahri Karagözlü, Oktay Bey ile iş görüşmesi yaptık. Fahri bey, Oktay Bey ile daha önce çalıştığını, işine yarayabilecek biri olmadığını söyledi. Ben de “Verda Hanım ve bana yardım eder” diyerek işe aldık. Hastanede Oktay beyin odası ile Fahri beyin odası yan yanaydı. Bir gün Oktay Bey yanıma gelip konuşmak istediğini söyledi. Fahri beyin yanlış işler yaptığını ifade ederek, ‘Kasaplık yapıyor’ dedi. Bu konuşmaları Fahri beye aktarıp kasaplığın ne demek olduğunu sordum. Fahri bey “Oktay kendi işine baksın” dedi. Kasaplığa dair bir açıklama yapmadı. Bu konuşmadan sonra Fahri Bey ile ilgili bu yönde bir şikayet almadım. Ben Fahri beyin yasal sınırlarda kürtaj yaptığını sanıyordum. Keşke zamanında Fahri Bey ile tam konuşup bu işi çözseydim. Eğer işin boyutlarını bilseydim polise bildirirdim.” Mesai saatinin dolmasından dolayı duruşma Pazartesi günü saat 12.00’a ertelenirken Polis Çavuşu Baz ifadesine kaldığı yerden devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474