banner564

Karar 21 Şubat’ta

Lefkoşa’da 22 Ocak’ta düzenlenen eylemde suç işledikleri gerekçesiyle tutuklu yargılanan 6 sanığın davası tamamlandı

Karar 21 Şubat’ta
banner598
Başkent Lefkoşa’da 22 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilen eylemde Afrika Gazetesinin bulunduğu binaya hasar verdikleri ve suç işledikleri gerekçesiyle yargılanan sanıklar Mehmet İpek, Ahmet Türkmen, Ümit Taş, Bayram Ak, Oktay Güney ve Abdulhadi Doğan dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Tacan Reynar’ın huzuruna çıkarıldı. Davanın dünkü oturumunda iddia makamı ile savunma son sözlerini söyledi. Mahkemeye yapılan hitapların ardından dava karar için 21 Şubat 2018 tarihine ertelendi.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada davanın savcısı Ayşe Kaymak Şadi ve sanıkların avukatı Enver Öztürk hitaplarını yaptı. Savcı Şadi, hitabında savunmanın “gazete binasından gösterilen parmak dolayısı ile ayaklanma başladı” iddiasının ıspat edilemediğini belirtti. Savcı Ayşe Kaymak Şadi, davasını ıspat ettiğini, olayların başlama anlarını dinletmiş olduğu tanıkların fotoğraf ve videolarda gösterdiğini söyledi. Savunma Avukatı Öztürk ise hitabında dinletmiş olduğu tanıkların ve sunduğu emarelerin “parmak gösterdiler” iddiasını doğruladığını, savcılığın tanığı Yusuf Alkım’ın emare yaptığı video içeriğinde topluluğa karşı “köpekler” dediğini, bu karakterdekilerin parmak gösterecek kapasitede olduklarını gösterdiğini savundu. 

Öztürk, hafifletici nedenleri aktardı
Öztürk, sanıkların soysal durumları ile ilgilide hafifletici sebepleri aktardı. 
Avukat Enver Öztürk, hitabının sonunda dava süreci boyunca davayı titizlikle inceleyen mahkemeye sosyal medya üzerinden yapılan hakaretler ve tehditler nedeni ile yargının tehdit edilmesini hoş karşılamadığını belirtti. Öztürk, yargıcın polis güvenliği ile evine gidip gelmesinin kabul edilemeyeceğini ve hukukçu olarak bu durumun kendisini de üzdüğünü söyledi.
Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, huzurunda yapılan hitapların ardından kararını açıklamak için davayı 21 Şubat tarihine erteledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 05:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474