banner564

“Karar değişmeli”

Kıbrıs Türk Beynelmilel Nakliyeciler Birliği, kamyonlara trafikteki sınırlamayı eleştirdi ve eylem uyarısında bulundu

“Karar değişmeli”
banner598
Kıbrıs Türk Beynelmilel Nakliyeciler Birliği, 5 ton ve üzerinde yük taşıyan araçlara mesai saatlerinin başlangıcında ve bitiminde trafikte getirilen sınırlamayı eleştirerek Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın kararı değiştirmesini istedi.
Birlik Başkanı Hasan Dörtgazi yazılı açıklamasında, KKTC ile Türkiye arasında kara taşımacılığı yapan nakliye firmalarının birliğe bağlı olduğunu kaydederek, araçların ülkeye giriş çıkışlarını Girne ve Gazimağusa Limanlarından yaptığına işaret etti.
Dörtgazi, RO-RO gemilerinin sabah saatlerinde ülkeye girdiğini ve TIR’ları aynı gün geri göndermelerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, işlemlerin ancak mesai bitiminde tamamlandığını; bu durumda araçların tam yasaklı saatlerde trafiğe çıkması gerektiğini anlattı.

“Uygulama kabul edilebilir değil”
Yola çıkmış TIR’ların yasak saatlere denk geldiklerinde hangi otoparka park edebileceğini yetkililere sormak istediklerini belirten Dörtgazi, “Yol kenarında duran araçlarımız yine cezaya tabi tutulacaklar. Bu uygulama kabul edilir değildir. Bu işleyiş bize ve değerli müşterilerimize büyük maddi zarar vermektedir” dedi.
Uygulamanın kamuda çalışanlar için yapıldığını, sigortalıları düşünen olmadığını savunan Dörtgazi, “Onlar bu ülkenin vatandaşı değil mi?” diye sordu.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın konuyu ele almasını isteyen Kıbrıs Türk Beynelmilel Nakliyeciler Birliği Başkanı Hasan Dörtgazi, sektör temsilcilerinin de fikirleri alınarak ortak bir noktada buluşulması gerektiğini vurguladı.
Dörtgazi, aksi halde hem vatandaşlara hem kendilerine yollarda daha büyük izdihamlar yaşatılacağı uyarısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473