banner564

Karara üzülmedi

Nergisli yol kavşağında tasarrufunda 300 gram uyuşturucu madde bulunan Eylem Yılkan 3 yıl hapse mahkum edildi

Karara üzülmedi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Lefkoşa-Gazimağusa anayolu üzerinde 2015 yılı Eylül ayı içerisinde, Narkotik polislerinin yaptığı başarılı operasyon sonucu tasarrıfında 306 gram uyuşturucu madde bulunan Eylem Yılkan, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklandığında mahkemeye çıkarılırken zafer işareti yapan Eylem Yılkan dünkü kararı da soğuk kanlı bir şekilde dinledi ve sonuca fazla üzülmediği gözlemlendi.
Kararı açıklayan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, uyuşturucunun diğer suçlara basamak teşkil ettiğini vurgulayarak, uyuşturucu suçu işleyen sanıklara ceza verilirken kamu menfaatinin ön planda tutularak, kişisel durum ve hafifletici nedenlere daha az önem verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Poşet içerisinde 305 gram bonzai bulundu
İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgulara özetle değinen Esendağlı, Narkotik Şube Ekiplerinin, 21 Eylül 2015 tarihinde  sanığın kullanımındaki araç içerisinde uyuşturucu madde olduğuna dair ihbar aldığını ve Nergisli kavşağına gittiklerinde, sanığı aracın dışında kavşağı gözetlerken bulduklarını söyledi. 
Sanığın aracında yapılan aramada 2 gram 452 miligram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ile241 miligram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Esendağlı, olay yerinde bulunan durağın arka kısmınd, bir naylon poşet içerisinde  ise sanığın tasarruf ettiği tespit edilen 302  gram 700 miligram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde buluınduğunu ifade etti.

Uyuşturucu toplumu derinden sarsmaktadır
Sanığın işlemiş olduğu uyuşturucu madde ile ilgili suçların  son zamanlarda ciddi şekilde yaygınlaşan ve toplumu derinden sarsmakta olan suç türleri arasında olduğunu belirten Esendağlı, bu tür suçlarda kamu menfaatinin ön planda tutularak hafifletici nedenler ve sanıkların kişisel durumlarına daha az önem verilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Birden fazla uyuşturucu türü ile haşır neşir oldu
Huzurlarındaki meselede zanlının tasarruf ettiği uyuşturucu türlerinden bir tanesinin “sentetik cannabinoid” türi uyuşturucu madde olduğunu ve bu türün kimyasal yapısı ile organ hasarları ve bağımlılığa yol açması ile uyuşturucu türleri arasındaki en tehlikeli maddeler arasında olduğuna vurgu yapan Esendağlı, zanlının tasarrufunda bulunan diğer  uyuşturucu maddesi hintkenevirinin her ne kadar da diğer uyuşturucu türlerine göre daha hafif olsada, bu hususun zanlının birden fazla uyuşturucu türü ile haşır neşir olmasından ötürü sanık lehinde hafifletici neden olarak değerlendirilemeyeceğini aktardı.

Şahsi kullanım amaçlı olmadığı aşikardır
Sanığın tasarrufunda bulunan uyuşturucu miktarının, şahsi kullanım amaçlı kabul edilebilecek miktarın çok üzerinde olduğuna dikkat çeken Esendağlı, bununda uyuşturucu maddenin sadece kullanım amaçlı tasarruf edilmediğini net bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Hapiste geçirdiği sürede dersini aldı
Sanığın 16 aydan beri Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunduğunu ve bu süre zarfındaki belirsizlikten olumsuz şekilde etkilenerek gereken dersi alarak, gereken pişmanlığı duyduğunu ve bunu sanık lehinde değerlendirdiklerini anlatan Esendağlı, sanığın polise ve mahkemeye yardımcı olmasını, sabıkasız oluşunu ve kişisel durumunu da göz önünde bulundurduktan sonra, sanığı 3 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474