banner564

Kararı halk verecek

Diyalog’a konuşan milletvekili adayları, DP’nin baraj sorunu olmadığını seçimden iyi bir oy oranı alacaklarını ifade etti

Kararı halk verecek
banner598
Melin DOBRAN
Demokrat Parti (DP) üyeleri dün, 7 Ocak 2018 tarihinde yapılacak erken genel seçimlerde yarışacak milletvekili adaylarını belirlemek için Lefkoşa’daki Elysium Park’ta oy kullandı.
Oy kullanmaya gelen vatandaşlar seçimde partilerinden umutlu olduğunu söyledi. Gazetemize konuşan milletvekili adayları ise DP’nin baraj sorunu olmadığını seçimden iyi bir oy oranı alacaklarını ifade etti.
Adaylar, DP’nin eşitlikten, adaletten ve özgürlükten yana bir parti olduğunu ifade ederek, seçimlerde halkın vereceği kararın önemli olduğunu belirtti. 

Adaylar ne dedi..??

Hüseyin Hakkı Çebi (İskele):
Bizim için önemli olan partinin iktidara gelmesidir çünkü bunu hak ediyoruz. Parti başkanımızla ve tabanımızla halka özgürlük ve eşitlik sunan kişileriz. Partimize destek çıkılmasını istiyoruz. Demokrat parti barajı geçemez diye söylentiler oluyor. Kesinlikle öyle bir şey yoktur. Tabi ki partimizin tek başına iktidar olmasını istiyoruz ve elimizden geleni yapacağız.

Çelebi Ilık (Güzelyurt):
Demokratik bir seçim olacağına inanıyorum. Demokrat parti olarak mühür istiyoruz. Bundan sonra halkın vereceği karar bizim için önemlidir. 1992 yılından beridir DP barajı geçemeyecek söylentileri oluyor. Öyle bir durum yok. Görüldüğü gibi biz hep hükümetteyiz. Oy oranımız herkesi şaşırtacak.

Kenan Akın (Tarım eski bakanı / Gazimağusa):
7 Ocak’ta yapılacak olan erken seçim, ülkenin kaderini değiştireceğine inanıyorum. Üye katılımıyla seçimdeki oy pusulasında yerimiz belli olacak. Son derece mutluyum. Partinin etkin bir şekilde mecliste yerini almasını bekliyoruz. Ülkeye faydalı olabilmemiz açısından seçilmeyi bekliyoruz. Geçmişte yaptıklarımız, yapacaklarımızın garantisidir.

Tuncay Seymen (Gazimağusa):
Bizde 4 eski 46 tane de pırıl pırıl adaylar var. Herkesin beklediği barajı geçemeyecek söylentilerini yıkacağız. Partimizdeki kişilerin hepsi de alanında uzman kişilerdir. Sürpriz bir sonuç elde edeceğimizi düşünüyorum. Partimiz çok güçlü bir partidir. Adaylar arasında olmaktan mutluyum.

Aslı Babayiğit Cansız (Girne):
Güzel bir seçim olacağına inanıyorum. Partimiz çok güçlü bir partidir. 1. Parti olmak için elimizden geleni yapacağız. Çok güzel projelerimiz var. Önce halkımızın sorunlarına eğileceğiz daha sonra da projelerimizi hayata geçireceğiz. Seçimden büyük bir başarı elde edeceğimizi ümit ediyorum.

Azmiye Yınal (Gazimağusa):
Demokrat parti çok iyi ve adaletli bir partidir. Halkımız için birçok şey yapmak istiyoruz. Gerçekleştirmek istediğimiz projelerimiz var. Başkanımız Serdar Denktaş’ın halk için neler yapabileceğini göstermek istiyoruz. Seçimin rahat geçeceğini düşünüyorum. Ekibimiz güçlü bir ekiptir. Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ın izinde yürüyoruz. Partimizde eşitlik olduğunu halkımıza göstermek istiyoruz.

Türker Yiğitcan (Güzelyurt):
Diğer partilerin öne sürdüğü DP barajı bile geçemez söylemi, tamamen boş bir iddiadır. Her şey ortada, biz barajı geçeceğiz. Partimiz yenilikçi bir partidir. Listeye bakıldığında adayların ne kadar yeni ve uzman kişiler olduğu zaten bellidir. Bu yola çıkarken, daha fazla eşitlik, özgürlük ve adalet için çıkıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2017, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473