banner564

Kararı kesin

Özgürgün, 2020’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra aktif siyaseti bırakacağını söyledi

Kararı kesin
banner598

 Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, yerel seçim sonrası arkadaşlarıyla durum değerlendirmesi yapacaklarını belirterek, partiyi birlikte Cumhurbaşkanlığına taşma hedefinde olduklarını kaydetti. 

Kurultayda üyeleri kendisine yok derse, parti için çalışacağını söyleyen Özgürgün, 2020’den sonra aktif siyasette olmayacağını  vurguladı.
Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Hüseyin Özgürgün, hükümet vekillerinin sembolik olarak koltukta oturduklarını da savunarak, “Hükümeti kurdun, şikayet etme şansın yok. Şimdi isyan ediyorlar. Ben size fırsat verdim ve konuşmadım, belki düzelir dedim ancak görünen o ki daha da kötüye gidiyorlar” dedi.
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün sözlerini şöyle tamamladı:
“Daha önce de partinin yerel seçime odaklandığını söyledim. Birilerinin parti içinde kurultayı konuşması doğru değil, bunu taban da kabul etmez. Ben kazanırsam kazanırım dedim, 6 adaylı seçimden çıktığımı söyledim. 2020’den sonra devam etmem mümkün değil. Birinci parti çıkacağız demiştim, çıkmasaydık, istifa edecektim. İnanıp oy verdiler, yarı yolda bırakacak değilim.
Cumhurbaşkanlığı seçimi önemli, UBP’nin Genel Başkanı olarak Cumhurbaşkanı adayı olursam, seçimi kazansam da kaybetsem de siyaset biter.
Seçimi kazanırsam, zaten partili olamam, kaybedersem de başarısızlık olarak görür siyaseti noktalarım. Girdiğim hiçbir seçimi kaybetmedim, seçim kaybetmeden bırakmak isterim.
Hedefimiz 2020 yılında partiyi başarıya taşımak. Yerel seçim sonrası arkadaşlarımla bu durumu konuşacağım ve onlara anlatacağım. Partiyi birlikte Cumhurbaşkanlığına taşıyalım. Erken seçim oldu diyelim, hedefimiz yine Cumhurbaşkanlığı.
Kurultayda üyelerim bana yok derse, partim için çalışırım. Ancak net olan bir şey var, 2020’den sonra aktif siyasette yokum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473