banner564

‘Kararlıyız’

Haspolat ve civarındaki köylerin eski sakinleri, evlerine dönmek için BM Genel Sekreteri’ne mektup gönderdi

‘Kararlıyız’
banner598
    Lefkoşa’nın Haspolat ve civarındaki altı köyün sakinleri, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’ne iletilmek üzere, Barış Gücü yetkilisine bir mektup verdi.
    Mektupta, barış ve güvenlik şartlarında evlerine dönmeye kararlı olduklarını bildiren Rumlar,  Türkiye’nin insan haklarını çiğnemeye devam ettiğini savunarak şikayetlerini dile getirdi.
   Barış harekatı’nın  ikinci aşamasının yıldnümü dolayısıyla hazırlanan mektupta, Avrupa ilkeleri ve uluslararası hukuk çizgisinde Kıbrıs sorununa barışçı bir çözüm bulunması için taahhüt altına girilmesi istendi.
 Türkiye’nin Kıbrıs’ta sürekli bir çözümü engellediği, bunun hukukun temel ilkelerine aykırı olduğu iddia edilen mektupta, Ankara’nın sadece 1974’teki işgalin oldubittilerini meşrulaştırmakla ilgilendiği öne sürüldü.
    Mektupta  “Çağdışı kalmış düzenlemelere son verilmesine rıza göstermeyen  ve kendi stratejik çıkarlarını korumakta ısrar eden Türkiye, çok yakın bir geçmişte Crans-Montana’da bunu fazlasıyla göstermiştir” denildi.
 Kıbrıs Konferansı’nda Genel Sekreterin kendisinin de kullandığı aynı ifadelerde, Ankara’nın Kıbrıslı Türkleri koruma bahanesiyle Kıbrıs’ın ‘normal bir devlet’ olmasına isteksiz göründüğü kaydedildi.
 Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Kıbrıslı Rumlara hitaben ‘bu rüyadan uyanınız’ şeklindeki mesajına değinen göçmen Rumlar ‘Mormal devlet’ hayalini sürdürecek; gerçek, özgür ve bağımsız bir Kıbrıs için mücadeleyi sürdüreceğiz”dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2017, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474