banner564

Eide: Karmaşık bir durum

Eide, Rum basınına yaptığı açıklamada mülkiyet konusuna değinerek “birinin hakkı var, öteki kaybeder” dedi

Eide: Karmaşık bir durum
banner598
   Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin özel danışmanı Eide, müzakereler hakkında Rum basınına açıklamalarda bulunurken, mülkiyet konusuna da değindi. Fileletheros gazetesi,Eide’nin açıklamalarını  “Mal Sahibine ve Kullanıcıya Haklar” başlığıyla aktardı.
   Rum gazetecilerin, kullanıcıların mülklerde hakkı olduğunun Avrupa müktesebatının neresinde belirtildiğini sorması üzerine, AİHM kararlarını adres gösteren Eide özetle şunlara dikkat çekti:
   “Liderler, kişisel mülkiyet hakkı olduğunda uzlaştı. Bu da gerek mal sahiplerini, gerekse mevcut kullanıcıları etkiliyor. Ancak tedavilerin ne olacağı ve bunun pratikte nasıl yapılacağı çok detaylı ve hiyerarşik bir kategori listesi gerektirir. 
   Diğer bir yanlış anlama da, birinin hakkı olduğu, ötekinin hakkını kaybettiği şeklindedir. Çağdaş düşünce sisteminde her ikisinin de hakkı olabilir. Soru, bu hak için hangi tedavi yöntemlerinin kullanılacağıdır. İade olabilir, maddi tazminat, başka mal, takas olabilir, kullanılabilecek çok farklı tedaviler ve bunlara ilişkin hiyerarşi halledilmeli. Tabii bu hiyerarşinin nasıl yapılacağı konusunda birçok görüş var.” 

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2015, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474