banner564

Kartaltepe ortalarda yok

Merkez Bankası önündeki soygun girişimiyle ilgili serbest bırakılan ve dün mahkemeye çağrılan 3 sanıktan sadece ikisi geldi

Kartaltepe ortalarda yok
banner598
Lefkoşa’da Merkez Bankası önünde 14 Ağustos 2014 tarihinde meydana gelen silahlı ve biber gazlı soygun girişiminin sanıkları olan astsubaylar Ayhan Yıldız, Murat Bulut ve işadamı olduğu belirtilen Hüseyin Kartaltepe Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile serbest bırakılmıştı. Aleyhlerine getirilen dava hakkında takipsizlik verilen sanıklardan Yıldız ile Bulut dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Sanık Kartaltepe’ye ise ulaşılamadığı, mahkemeye çağrıldığı ancak gelmediği belirtildi. Tutuklandıkları ilk günden bu yana polis şiddetine maruz kaldıklarını öne süren sanıklar ile ilgili Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma tamamlanmadığı için üç sanık Cuma günü mahkeme kararı ile hiçbir teminat şartı getirilmeden serbest bırakıldı. Ağır ceza heyeti, sanıkların iddiaları üzerine savcılığın başlattığı soruşturmanın devam ettiğini, sanıkların yargılanacakları davalardan itham edilebilmeleri için soruşturmanın tamamlanması gerektiğini açıklayarak, soruşturmanın tamamlanması ve yeni dava dosyasının hazırlanması amacı ile sanıkların o güne kadar serbest kalmasına karar verdi. Teminatsız serbest bırakılan sanıklar yeniden alt mahkemeye çağrıldı. 

Yurtdışına çıkışları yasaklandı
Polisin Hüseyin Kartaltepe’ye ulaşamadığı öğrenilirken, diğer iki sanık Bulut ile Yıldız dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne geldi. Mahkeme iki sanığın tüm seyahat belgelerine el koyulmasına ve yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına karar verdi. Öte yandan sanıklar Bulut ile Yıldız’ın dün sabah itibari ile birliklerinde iş başı yaptıkları öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473