banner564

Kaşif’i cevapladı

Cem Kapısız, “hava sahasının güvenliğini sorgulayan hiçbir açıklamamız olmadı” dedi

Kaşif’i cevapladı
banner598
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), “çalışma şartlarının iyileştirilmesini, SMART binasında kırılan bozulan cihazların yenilerinin alınması veya tamir edilmesini, artan iş yüküne göre gündüzden geceye personel takviyesini” isteyen açıklamalar yaptıklarını; “hava sahasını güvenliğini sorgulayan hiçbir açıklamaları olmadığını” savundu.
HTKS Başkanı Cem Kapısız yazılı açıklamasında, tüm açıklamalarının basın arşivlerinde mevcut olduğunu da belirtti ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’in önceki gün düzenlediği basın toplantısında söylediğini iddia ettikleri şekilde “hava sahasını güvenliğini sorgulayan” hiçbir açıklamaları olmadığını ileri sürdü.
Kapısız, Sivil Havacılık Dairesi yönetiminin personelden kopuk olduğunu ve yönetsel konularda sendikanın yaptığı “çalışma ortamının bozukluğu, olanakların yetersizliği ve iş yükünün artması” gibi eleştirileri bile hayret verici şekilde hava sahasının güvenliğine bağlayabildiğini savundu.

“Aşağılamalara maruz kalıyoruz”
Kapısız yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ancak anlaşılan odur ki biz başka söylerken Sivil Havacılık Dairesi yönetimi önyargılı bakış açısıyla başka anlamakta üstüne birde aşağılamalara maruz kalmaktayız. Daire yöneticilerinin sebep olduğu bu sorunlarla ilgili Bakanlıktan bizlere herhangi bir görüşme çağrısı yapılmamıştır. Diyalog olmamasının sebebi budur. Bu nedenle Sn.Bakan’ın sendikanın diyalog kurulmadığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, sendikamızın yaptığı açıklamaların içeriğini doğru anlamadan yapmış olduğu, kontrolörleri aşağılayıcı söylemlerden ötürü bizlere özür borçludur. Dün akşam üstü yasaklanan grevimizle ilgili olarak da; göreve geleli bir sene olmadan iki grev yasağına imza atan hükümeti halkın beklediği bu ‘büyük icraatları’ gerçekleştirdiğinden dolayı tebrik ederiz.”

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473