banner564

Kasıtlı ve gereksiz

Ekonomik protokolün Türkiye’deki hükümetin resmen göreve başlaması ile imzalanacağını belirten Özgürgün, su konusundaki tartışmaları da değerlendirdi

Kasıtlı ve gereksiz
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye’den gelen içilebilir suyun değerinin hiç bir şekilde ölçülemeyeceğini, içilebilir su için 2.30 TL ücretin hiçbir şekilde konuşulmaması gerektiğinin belirterek, bu konudaki tartışmaların kasıtlı, gereksiz ve yanlış olduğunu söyledi.
Türkiye’den denizleri aşarak içilebilir su geldiğini ve içilebilir suyun değerinin hiç bir şekilde ölçülemeyeceğini vurgulayan Başbakan Özgürgün, “Bu su, birisi size çölde bir bardak su uzattığı zaman ne ise o kadar nimettir” dedi.
Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Başbakan Özgürgün, halkın bu suyu hak ettiğini ve alması gerektiğini, halka suyu verecek formülü de belediyelerin üretmesi gerektiğini, bu konuda belediyelere yardımcı olacaklarını belirtti.
Ulusal Birlik Partisi (UBP)-Demokrat Parti (DP) koalisyon hükümetinin önünde iki yıl olduğunu, bu sürede halkın günlük yaşamını kolaylaştıracak adımlar atmayı ve büyük projelerin başlangıcını yapmayı hedeflediklerini belirterek, piyasalara olan birçok mali yükümlülüğü yerine getirdiklerini kaydetti.
Ekonomik ve Mali Protokol’ün imzaya hazır olduğunu ve herhangi bir sıkıntının olmadığını belirten Özgürgün, protokolün Türkiye’deki yeni hükümetin resmen göreve başlamasının ardından imzalanacağını açıkladı.
Türkiye’den mali bir kaynak gelmediğini ülke içinde atıl durumda olan kaynakları harekete geçirdiklerini ifade eden Başbakan Özgürgün, yapılan çalışmalarda mali anlamada kaynak yaratılabileceğini gördüklerini, Ekonomik ve Mali Protokol imzalandığında gelecek olan ek kaynaklarla daha da rahatlayacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2016, 09:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali mehmet londra
Ali mehmet londra - 8 yıl Önce

Ilk once halka yapacaginiz antlasmanin icerigini anlatiniz.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473