banner564

Katılım az oldu

Lefke’deki  Yafa Portakal Şöleni”nde tezgâh açan esnaf, bekledikleri kalabalığı göremediğini söyledi 

Katılım az oldu
banner598

 Melin DOBRAN

Lefke Belediyesi’nin bölgedeki sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla, yafa portakalını tanıtmak ve ekonomik değerini artırmak amacıyla düzenlediği Yafa Portakal Şöleni’nin 9’uncusu dün gerçekleşti.
Festivalde tezgâh kuran esnaf, beklediği kalabalığı görmediğini söyledi. Çeşitli stantların kurulduğu festivalde portakal, portakal suyu, ayrelli, macun çeşitleri, turşu çeşitleri, hellim böreği, gözleme, pastelli üzüm sucuğu, bulgur köftesi, leymosun tatlısı ve şamişi gibi Kıbrıs’a özgü yiyecekler satıldı. Gazetemize konuşan esnaf, Lefke’de yapılan festivalin tenha geçtiğini belirterek, beklediği kalabalığı göremediğini söyledi. Satışların idare eder durumda olduğunu ifade eden esnaf, en çok portakal suyunun satıldığını dile getirdi.

Esnaf ne dedi..??

Kamer Orhan
“Festival için pilavuna, kabak böreği, bulgur köftesi, çakıstes, zeytinyağı, bergamot macunu ve limonatası hazırladık. Satışlarımız Allah’a şükür idare eder durumdadır. Başka bölgede de festival olduğu için sanırım halkın birçoğu oraya gitti. Festival çok kalabalık olmadı. Daha öncekiler hareketli olurdu ama bu sene tenha geçti.”

Bişar Karamanlı
“Festival için çiğ köfte ve taze sıkılmış portakal suyu hazırladık. Geçen seneki festivallere göre fazla kalabalık olmadı. Bu yıl ve önceki yıl festivale katıldık. Beklediğimiz kalabalık yok. Genelde gelenlerin çoğu da öğrencidir. Zararı bile zar zor çıkardık.”

Haşim Hüsam
“Ben festivale Yayla köyünden katılıyorum. Hasır sepet yapıyorum. Birkaç tane alan oldu. Lefke’de yapılan festivaller genellikle tenha oluyor. Sepet yapmak zahmetli bir iştir. Yaklaşık yarım günümü alıyor yapmak. Zaten alan bir kez alıyor çünkü dayanıklı bir eşyadır. Festivalin daha kalabalık olmasını umuyorduk. ”

Ayşe Köşker
“Bulgur köftesi, leymosun tatlısı, pilavuna, kakan böreği, çilek reçeli, karpuz, turunç, portakal, patlıcan, incir ve karadut macunu hazırlayıp satışa sunduk. Allah’a şükür biraz bir şeyler sattık. Lefke festivali genelde fazla kalabalık olmuyor. Halkın daha çok ilgi göstermesini bekliyorduk.”

Zehra Altoprak
“Festival için ayrelli, ayrelli turşusu, bergamot tozu, gabbar turşusu, gazayağı turşusu, çala bademi turşusu, kereviz turtuşu, dil damak turşusu, pekmez, ceviz macunu ve gözleme çeşitlerini satışa sunduk. Beklediğimiz kalabalık olmadı. Biraz daha kalabalık olmasını bekliyorduk. Festival, tenha olduğu için satışlarımız da idare eder durumdadır.”

Ahmet Nizam
“Biz festivalde Yeşilırmak çileklerinden sattık. Çok şükür satışlar iyi gitti. Tüm festivallere katılıyorum. Festival biraz tenha geçti, daha hareketli olacağını düşünmüştük. Geçen senelerde yapılan festivaller daha kalabalıktı, daha iyiydi. Bu yıl biraz zayıf geçti.”

İbrahim Solmaz
“Kabak böreği, bulgur köftesi, şamişi, hellim böreği, pastelli, ceviz ve turunç macunu hazırladık. Maalesef festivalde beklediğimiz ilgiyi ve kalabalığı görmedik. Az da olsa bir şeyler sattık. İlginin az olmasından dolayı festival tenha geçti.”

Kemal Trahonlu
“”Festivale yaklaşık 4 yıldan beridir katılıyorum.  Ben taze sıkılmış portakal suyu sattım. Ne yazık ki festivalde beklediğimiz kalabalık yoktu. Diğer festivallere nazaran daha çok öğrencilerin gelmesini bekliyorduk. Satışlarımız fena gitmedi ama beklediğimiz kalabalığı da göremedik.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473