banner564

Katliam sürüyor

Beşparmakların oyulmasına hala izin verenler, AB yasalarına göre suç işliyor

Katliam sürüyor
banner598
Raif DOĞRU
   Kıbrıs’ın adıyla özdeşleşen Beşparmak Dağları’nın taş ocakları tarafından oyulması devam ediyor. Yıllardan beri yapılan uyarıcı yayınlara karşın “ihtiyaç vardır” denilerek, katliamın durdurulmaması, Kıbrıs’a özel ilgi duyan herkesi rahatsız ediyor.
   Diyalog’un çevre konusundaki hassasiyetini bilen ve isminin açıklanmasını istemeyen bir AB yetkilisi, Beşparmak Dağları’nın oyulmasına izin verenlerin, ciddi sorumluluk altında olduklarına dikkat çekti. Yetkili “eğer bu suç bir Avrupa ülkesinde işlenmiş olsaydı, cezası çok ağırdı” dedi.
   Kıbrıs sorununun çözülmesi halinde Beşparmakların oyulması konusunun da gündeme geleceğini belirten yetkili “bu katliamın sürmesi, bugüne kadar işlenen suçun daha da ağırlaşması anlamına gelir”dedi.

Hükümet önlem almalı

   Diyalog’un görüşlerine başvurduğu çevreciler ise, Taşcakları için başka türlü formüller üretmek yerine, Adanın en kritik yerlerinin oyulmasını tercih edenlerin yanlış yolda olduklarını söylüyor.
   Birçok uluslararası toplantıda Beşparmakların oyulmasıyla ilgili Rum şikayetlerinin gündeme geldiğini belirten çevreciler, gerek ilgili bakanlığın, gerekse gelmiş geçmiş hükümetlerin bu konuda önlem almamasının üzücü olduğunu kaydettiler. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474