banner564

Kayhan Türkel’in hala durumu kritik

Baygınlık geçiren arkadaşlarını doktora götürmek yerine eczaneden serum alıp tedavi etmeye çalışan 3 zanlı hakkındaki tutukluluk kararı uzatıldı

Kayhan Türkel’in  hala durumu kritik
banner598
Baygınlık geçiren Kayhan Türkel isimli arkadaşlarını doktora götürmek yerine eczaneden serum alıp tedavi etmeye çalışan ancak düzelmediğini görünce hastaneye götüren, Türkel’in beyin kanaması geçirdiğinin anlaşılması üzerine tutuklanan Nisa Çuhalı, hemşire olan Eda Özcanlı ve Kerem Çavdar dün ek süre talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Türkel’in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. İddialara göre,20 Kasım tarihinde Lapta’da faaliyet gösteren bir meyhanenin üst katındaki apartmanda kalan Kayhan Türkel, saat 21.00 sıralarında kız arkadaşı Nisa Çuhalı tarafından evde baygın bir şekilde bulundu. Zanlı Çuhalı, hemşire arkadaşı Eda Özcanlı’yı telefonla arayarak fazla alkolden bayıldığını düşündüğü Türkel’i ayıltmak için yardım istedi. 

Türkiye’deki anestezden yardım istediler…
Eda Özcanlı ve Kerem Çavdar, Çuhalı’nın isteği üzerine olay yerine gitti. Üç zanlı Türkiye’de yaşayan Ulaş ismindeki anestezi teknisyeni arkadaşlarını arayıp bilgi aldıktan sonra bir eczaneye gidip serum satın aldı. Zanlılar aldıkları serumu evde baygın yatan Türkel’e taktı. Serum bittikten sonra Türkel’in kendine gelmemesi üzerine zanlılar Türkel’i Girne’deki özel bir hastaneye götürdü. Ancak durumu çok ağır olan Türkel aynı özel hastanenin Lefkoşa’daki yerine götürüldü. Orada beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Türkel daha sonra Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldı. Türkel sabah saatlerinde ise ailesinin isteği üzerine Yakın Doğu Üniversitesi’ne götürüldü. 

Kayhan Türkel uyutuluyor…
Lapta’da 20 Kasım tarihinde yaşanan olay polise 21 Kasım tarihinde bildirildi. Zanlılar Nisa Çuhalı, Eda Özcanlı ve Kerem Çavdar, “Ağır yaralama ve izinsiz tıbbı müdahalede bulunma” suçlarından gözaltına alınarak haklarında soruşturma başlatıldı.22 Kasım tarihinden beridir polis hücresinde tutulan zanlılar dün ek süre talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Polis, zanlılar hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini, Türkel’in hayati tehlikesi olduğunu, doktorlar tarafından uyutulduğunu ve beklemeye geçildiğini söyledi. 


3 gün daha içerideler…
Polis, Türkel’in sağlık durumunun daha da kötüye gitmesi halinde soruşturmanın seyrinin de değişeceğini ifade etti. Zanlıların gönüllü ifade verdiğini de belirten polis, soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların tutukluluk süresini 3 gün daha uzattı.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473