banner564

Kayıp Şehit Osman H. Mani'nin ruhu huzura erdi

Kayıp Şehit Osman Hüseyin Mani Gazimağusa’da defnedildi

Kayıp Şehit Osman H. Mani'nin ruhu huzura erdi
banner598
Cihangir’den İnönü’ye giderken 1964 yılında EOKA’cılar tarafından kaçırıldığından beri kayıp olan ve Kayıp Şahıslar Komitesi çalışmaları sonucunda bulunarak kimlik tespiti yapılan Osman Hüseyin Mani dün askeri törenle Gazimağusa’da toprağa verildi.
Mani için ilk tören Lala Mustafa Paşa Camii’nde yapıldı. Cenaze namazının ardından Suriçi Şehitliği’nde düzenlenen törende saygı duruşu ve saygı atışında bulunuldu. Mani’nin tabutuna sarılı bayraklar ailesine teslim edildi.
Cenaze törenine Anamuhalefet UBP Milletvekilleri Zorlu Töre ile DP-UG Milletvekili Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter katıldı.
Mani’nin torununun damadı Okan Ertürk, defin öncesi yaptığı konuşmada, Osman Hüseyin Mani’nin 1964 yılında Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde bir nefer olduğunu söyledi.
Ertürk, Kıbrıs Türk halkının çektiği acıların ve sıkıntıların bir daha yaşanmaması için gelecek nesillere anlatılması gerektiğini belirtti.
Ertürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin garantisi ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın şemsiyesi altında hür bağımsız KKTC’nin ilelebet yaşmasının en büyük gaye olması gerektiğini vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474