banner564

Kefil buldu kurtuldu

2016 yılının son gecesi girdiği marketten para, sigara ve ziynet eşyası çaldığı iddiasıyla tutuklanan Mehmet Dikmen teminata bağlandı

Kefil buldu kurtuldu
banner598
Başkent Lefkoşa'da, 2016 yılının son gecesi Ledra Palace ışıklarında faaliyet gösteren Zeliha Şaşkara’ya ait marketin giriş kapısını kırarak girdiği ve içeriden para, sigara ile ziynet eşyası çaldığı iddiasıyla tutuklanan Mehmet Dikmen teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Hamza Tarman, zanlı Mehmet Dikmen'in 31 Ocak tarihinde, 02.05 - 02.40 saatleri arasında meydana gelen “Dükkân açma, hırsızlık” suçlarından methaldar olduğunu aktardı. 
Polis, zanlının Ledra Palace ışıklarında faaliyet gösteren Zeliha Şaşkara’ya ait marketin giriş kapısını muhtemelen sert bir cisimle hasara uğratarak iş yerine girdiğini ve yazar kasa içerisinde muhafaza edilen 500 TL nakit para, iş yeri içerisinden 2 bin TL nakit para, toplam değeri 4 bin 120 TL olan muhtelif marka sigara çaldığını söyledi. 

Para, sigara ve ziynet eşyası çaldı
Polis zanlıların ayrıca market sahibine ait kasa içerisinde muhafaza ettiği altından mamul yüzük, kolye gibi muhtelif ziynet eşyalarını çalarak ayni yerden çıkış yaptığını ifade etti. Polis olayın polisin bilgisine geldiğini ve bir soruşturma başlatıldığını ve kuyumcuların gezilerek soruşturulduğunu ve şüpheli olan zanlının tarife uygun olan kolye ve yüzükleri 2 farklı kuyumcuya farklı zamanlarda götürerek nakde çevirdiğinin tespit edildiğini belirtti. 

Haftada bir polise gidecek
Polis memuru Tarman mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 25 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2017, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473