banner564

Kıbrıs’a dikkat

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Lokmacı sınır kapısını ziyaret etti

Kıbrıs’a dikkat
banner598
Raif DOĞRU
Genel Kurmay eski başkanlarından, emekli Orgeneral İlker Başbuğ, dün Lefkoşa’nın sınır bölgesi Lokmacı’yı ziyaret etti.
   Buradaki görevlilerle bir süre sohbet eden Başbuğ, uzaktan da olsa Ledra Yolu’nu seyrederek, geçişler hakkında bilgi aldı.
   Bu arada dün Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilere konferans veren Başbuğ’un ‘ Unutulan Ada:Kıbrıs’ adlı kitabı da tanıtıldı. Başbuğ “Bunca karmaşanın ortasında neden Kıbrıs kitabı yazdınız? Sorusuna şu yanıtı verdi:
 “Bu konu Kıbrıslı Türkler için ne kadar önemliyse, Türkiye’nin geleceği açısından o kadar önemli. Kitabın son cümlesi şöyle: “Tarih ilerisini göremeyenler için acımasızdır.” Biz Kıbrıs’ı unuttuk. Doğu Akdeniz’deki münhasır ekonomik sahalar belki ilerde bize çok şey kaybettirecek. Dış politikada yanlışların sonuçları karşınıza hemen çıkmayabilir. Ama gün gelir, “Eyvah, biz ne yaptık” dersiniz.  
   Türkiye, AB üyesi olmazsa, adada iki topluluklu durumu zamanla eritirsiniz. Karşı tarafın hedefi çok açık: Enosis’i (Yunanistan ile birleşme) AB müktesebatı çerçevesinde gerçekleştirmek. Türkiye’den gelen KKTC vatandaşlarının büyük bölümünün gitmesini istiyorlar. Delegasyonlar koymazsanız Türk tarafı azınlık statüsüne doğru gider. Rumlar garanti anlaşmasının, ittifak anlaşmalarının kalkmasını istiyor. Allah korusun, 1963’teki olayları yeniden yaşarız. Tarih böyle söylüyor.”

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474