banner564

Kılıcı çekti

Rum Başpiskoposu Hrisostomos, Kıbrıs’ta doğanlar dahil Türkiye kökenlilerin tümüyle adayı terk etmesini isterken, Türklerin ‘Ancak yetkisiz Başkan’ olabileceğini söyledi

Kılıcı çekti
banner598
   Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, sadece Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Türkiye kökenli vatandaşların değil, onların burada doğan çocuklarının adayı terk etmemesi halinde çözüme onay vermeyeceklerini açıkladı. Hrisostomos, Türkiye kökenlilerin adada kalmasını kabul etmenin ‘intihar’ anlamına geldiğini iddia etti.
   Fileleftheros gazetesi, “İntihar Etmeyeceğiz” başlığı altında verdiği haberinde, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos’un Avusturya’da yayın yapan “Wiener Zeitung” isimli gazeteye Kıbrıs sorununa ilişkin açıklamalarda bulunduğunu yazdı.
   Habere göre Hrisostomos açıklamasında, “Kıbrıs sorununun çözümüne ancak, Kıbrıslı Türklerle, Kıbrıslı Rumlar arasındaki ilk oran sağlanırsa onay vereceğiz. Bu da Türkiye’den gelen yerleşiklerin ve onların burada doğan çocuklarının gitmesi anlamı taşıyor” dedi.
   Türkiye kökenlilerin çözümün temeli olarak alınması durumunda, bunun şu an için belli olmayan bir zaman diliminde adanın Türkleşmesi anlamına geleceğini iddia eden Hrisostomos, çözüm sonrasında gündemde olan dönüşümlü başkanlık konusuna da değindi.
   
Yetkisiz Başkana ‘evet’

   Hrisostomos, dönüşümlü başkanlık konusunda ise düşüncelerini net bir şekilde ortaya koyarak “eğer yetkisi olmayan, sadece sembolik birşey olacaksa o zaman sakınca görmem”dedi.
   Hrisostomos, bunun aksi durumunda ise başkanın Rum, başkan yardımcısının ise Türk olması gerektiğini savundu.
   Hrisostomos ayrıca, “mülteci kriziyle Kıbrıs sorununun ilişkilendirilmesine izin vermeyeceklerini, Kıbrıs sorununu, mülteci krizine bulunacak bir çözüm için feda etmelerinin söz konusu olmadığını” sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 10:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
okur
okur - 8 yıl Önce

papaz türkleri aşağılıyor ancak yetkisiz başkan olabilirsiniz diyor . adam yerine koymazken hala daha papazın kıçını yalamak için sıraya giren ne kadar çok adam var bizde.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473