banner564

Kimin parası kime dağıtılıyor?

Özersay partilere ve parti organlarına yönelik yardımları eleştirdi

Kimin parası  kime dağıtılıyor?
banner598
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Akçay köyünü ziyaret etti. Ziyarette Özersay’a HP Genel Sekreteri Tolga Atakan, HP Güzelyurt İlçe Başkanlığı’na seçilen Ramadan Durmazer ve HP Güzelyurt İlçe yönetiminde yer alan kişilerle gönüllüler eşlik etti.
Vatandaşlardan gelen bir soru üzerine, siyasi partilere ve yayın organlarına devlet bütçesinden yapılan maddi katkıya değinen Özersay şöyle konuştu:
“Her yıl Cumhuriyet Meclisi’nde milletvekili bulunan siyasi partilere milyonlar ödeniyor. Ayrıca siyasi partilerin zaman zaman şaibeli piyango çekilişleri düzenlediklerini de gözlemliyoruz. Bunlar istismara açık konulardır. Halkın Partisi olarak biz piyango düzenlemiyoruz, düzenlemeyeceğiz de. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi yakın zamanda hükümet ‘parti gazetesi’ diye nitelenebilecek parti yayın organlarına bir ödeme yapma kararı aldı. Bu devlet o kadar zengin mi? Kimin parasını kime dağıtıyorlar? Bugün ülkenin ve bütçemizin içinde bulunduğu durum dikkate alındığında siyasi partilere yapılan bu ödemelerin aşırıya kaçtığı aşikardır. Halkın Partisi olarak göreve geldiğimizde siyasi partilere yapılan ödemeyi gözden geçirip azaltacağız. Öte yandan parti yayın organlarına ödeme yapılması uygulamasına da son vereceğiz.”

 “Kimseye makam sözü vermedik”
Özersay konuşmasının devamında vatandaşlardan gelen soruları cevapladı, özellikle HP iktidarında kimseye ayrımcılık yapmayacaklarını belirterek şöyle dedi:
“Biz kimseye vekillik veya makam mevki sözü vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Zaman zaman bazı kişilerin kendilerine bu yönde söz verildiğini söyleyerek, bir menfaat elde etmeye çalıştıklarını duyuyoruz. Herhalde bunu yaparak bize zarar verebileceklerini veya insanları bu yolla kendi menfaatlerine olacak şekilde etkileyebileceklerini sanıyorlar. Herkesi bu konuda uyarmak istiyorum, bizim üzerimizden sizi kimsenin etkilemesine müsaade etmeyin. Her kim ki Halkın Partisi’nden kendisine bir makam, mevki veya milletvekilliği sözü verildiğini söyler, biliniz ki doğruyu söylemez ve sizi kendi menfaati için etkilemeye çalışır. Biz kimseye bu yönde söz vermiyoruz ve bundan sonra da vermeyeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2017, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474